Έτοιμοι να πατήσουν το κουμπί όταν χρειαστεί: Η Ινδία δοκίμασε με επιτυχία το βαλλιστικό πυρηνικό πύραυλο Prithvi-II

Freepen.gr - Η Διοίκηση Στρατηγικών Δυνάμεων της Ινδίας εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους μικρής εμβέλειας που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές ως μέρος μιας ετήσιας εκπαίδευσης. Οι εκτοξεύσεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα.

Τα δύο βλήματα Prithvi-II πυροδοτήθηκαν από το νησί Abdul Kalam από την ακτή της Odisha αργά το βράδυ της Τετάρτης σε μια δοκιμασία ετοιμότητας των ινδικών πυραυλικών δυνάμεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές των τοπικών ΜΜΕ.

"Και οι δύο δοκιμές πληρούσαν όλες τις παραμέτρους", δήλωσε ένας αξιωματούχος της Ολοκληρωμένης Δοκιμαστικής Ομάδας στο πρακτορείο ειδήσεων PTI, προσθέτοντας: "Η τροχιά του πυραύλου παρακολουθείται από ραντάρ, ηλεκτροοπτικά συστήματα παρακολούθησης και τηλεμετρικούς σταθμούς από τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης Άμυνας".

Τα πυρομαχικά φέρονται να έχουν πέσεί στον κόλπο της Βεγγάλης στην ανατολική ακτή της Ινδίας.

"Η δοκιμή απέδειξε την αξιοπιστία του όπλου και επιβεβαίωσε την επιχειρησιακή του ετοιμότητα. Ο στρατός είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τον πυραύλο οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε έδαφος [σε] σύντομο χρονικό διάστημα", δήλωσε ένας άλλος αξιωματικός της άμυνας στο New Indian Express.

Ο εγχώριος σχεδιασμένος πυραύλος εδάφους-εδάφους Prithvi-II έχει εμβέλεια περίπου 220 μιλίων (350 χλμ.) και ωφέλιμο φορτίο μέχρι 2.200 λίβρες (1.000 χλγρ.). Εισήχθη στις ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας το 2003, προωθείται από ένα σύνολο πυραυλοκινητήρων και λειτουργεί με υγρό καύσιμο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail