Συστήματα Patriot μεταμφιεσμένα σε S-400 σε ισραηλινές αεροπορικές ασκήσεις με τη συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας

Freepen.gr - Οι πιλότοι στα τροποποιημένα Ισραηλινά αεροσκάφη F-35I "Adir", που συμμετείχαν στα παιχνίδια πολέμου της άσκησης Γαλάζια Σημαία, έχουν δοκιμάσει τις δεξιότητές τους για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων σε περιοχές που καλύπτονται από σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, όπως τα S-400 της Ρωσίας, τα οποία παραδόθηκαν στην Τουρκία φέτος.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik λόγω της απουσίας των πραγματικών S-400, το Ισραήλ και άλλοι συμμετέχοντες στους πολεμικούς αγώνες από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα χρησιμοποίησαν πυραύλους Patriot που τροποποιήθηκαν για να θυμίζουν τα S-400.

Δεν είναι σαφές αν και πως ακριβώς τροποποιήθηκαν οι Patriots για να μοιάζουν με το S-400, το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει δύο φορές αποτελεσματικότερη εμβέλεια και ελάχιστο χρόνο ρύθμισης.

Το Breaking Defense ονόμασε την άσκηση "καλή πρακτική" για τα F-35I, τα οποία ποτέ δεν αντιμετώπισαν πραγματικά το S-400 σε μια πραγματική μάχη.

Μέχρι στιγμής, η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που κατέχει το συγκεκριμένο σύστημα αεροπορικής άμυνας, αν και άλλα κράτη εξέφρασαν επίσης ενδιαφέρον για την αγορά του, όπως η Σαουδική Αραβία αλλά και το Ιράν.



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail