'Αλλο ένα ντιλ στον ορίζοντα; Ρωσικά επιβατηγά MC-21 και Sukhoi Superjet 100 για την Τουρκία

Reuters
Freepen.gr - Η Τουρκία βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ρωσία για την αγορά ρωσικών επιβατικών αεροσκαφών, ανέφερε η Daily Sabah την Παρασκευή επικαλούμενη Ρώσο αξιωματούχο. Οι δύο χώρες συζητούν την παράδοση του επιβατηγού αεροσκάφους MC-21 και του Sukhoi Superjet 100 (η Τουρκία εξετάζει την αγορά των ρωσικών αεροσκαφών), δήλωσε ο Yuriy Slyusar, πρόεδρος της United Aircraft Corporation της Ρωσίας, σε δημοσιογράφους το Σάββατο.

"Ναι, συζητάμε τόσο το MS-21 όσο και το Superjet", ανέφερε ο Slyusar, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Το μεσαίο αεροσκάφος MC-21 έκανε το ντεμπούτο του στο εξωτερικό το Σεπτέμβριο, ταξιδεύοντας στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί στο Teknofest, το μεγαλύτερο τεχνολογικό και αεροδιαστημικό γεγονός της Τουρκίας, ενώ το περιφερειακό jet SSJ100 με 100 θέσεις πραγματοποίησε επιτυχώς το 2008 στην πρώτη του πτήση.

Η Άγκυρα εξετάζει επίσης την αγορά ρωσικών αεριωθούμενων αεριωθούμενων αεροσκαφών Su-35 ως εναλλακτική λύση για τους μαχητές stealth F-35, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν την παράδοση 100 F-35 στην Τουρκία τον Ιούλιο, αφού η Άγκυρα άρχισε να δέχεται ρωσικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 .
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail