Σάρα Βάγκενκνεχτ (Linke): Ανοιχτά σύνορα; Εντελώς εξωπραγματικό!

Μπορεί για χρόνια να δίχαζε το κόμμα της, τη γερμανική Αριστερά (die Linke), άπαντες όμως αναγνωρίζουν ότι ήταν η αιχμή του δόρατος του κόμματος, η πολιτικός που είχε πρόσβαση σε όλα τα εκλογικά ακροατήρια και λειτουργούσε με την πολιτική της «αύρα» σαν πόλος έλξης ακόμα και στα τοκ σόου. 


Σήμερα, η Σάρα Βάγκενκνεχτ αποσύρεται οριστικά από τη θέση της συμπροέδρου της κοινοβουλευτικής της ομάδας και οι αντίπαλοί της μέσα στο ίδιο της το κόμμα δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους. Άλλωστε για πολλά χρόνια αντιμετώπιζε τη φανερή έχθρα της κομματικής ηγεσίας σε δύο βασικά θέματα: τις «δεξιές» απόψεις της στο μεταναστευτικό και την ευαισθησία της σε «εθνικιστικά» θέματα. Ποιο ήταν το «αγκάθι»; 

Η άποψή της ότι τα «ανοιχτά σύνορα είναι κάτι το εντελώς εξωπραγματικό», ότι υπάρχουν «όρια στην υποδοχή μεταναστών» και ότι η Αριστερά οφείλει να παίρνει υπόψη της όχι μόνο τα δικαιώματα των μεταναστών αλλά και των γηγενών και ιδιαίτερα των αδύναμων στο πλαίσιο μιας αδήριτης κοινωνικής δικαιοσύνης. 

Η Σάρα Βάγκενκνεχτ εδώ και χρόνια προειδοποιούσε τους συντρόφους της ότι η γερμανική «Αριστερά» έχει απομακρυνθεί από το εκλογικό σώμα που ταιριάζει στην ιδεολογία του: Άνεργοι, εργάτες, χαμηλοσυνταξιούχοι κ.λπ. Αντί γι αυτό, αναλώνεται πλέον όλο και περισσότερο με «πρασινοφιλελεύθερα λαϊφστάιλ ζητήματα», που έχουν πολύ πιο αυθεντικότερους πολιτικούς εκφραστές, τους Πράσινους. Κάτι που φαίνεται από τα χαμηλά εκλογικά της αποτελέσματα. 

Και όπως έγραψε σήμερα η ελβετική ΝΖΖ «η υποχώρηση της Βάγκενκνεχτ απαλλάσσει την Αριστερά από ένα μη βολικό πρόσωπο. Μπορεί όντως η λιγότερη αντιπαράθεση να ενώνει δυνάμεις. Όμως με την Βάγκενκνεχτ η Αριστερά χάνει το πρόσωπό της».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail