«Φρικτός, φρικτός πόνος»: Οι πρώην ασθενείς διηγούνται την εμπειρία τους με τον εκτρωσάκια Klopfer


YouTube/CBS Chicago
Freepen.gr - Οι γυναίκες που υπέστησαν αμβλώσεις από τον διαβόητο, Ulrich Klopfer, στην Ινδιάνα μίλησαν πρόσφατα σε τοπικά ΜΜΕ για τις εμπειρίες τους, χαρακτηρίζοντάς τους ως "φρικτές" και "οδυνηρές", σημειώνει η christianpost.com.

Ο Klopfer συγκέντρωσε την εθνική προσοχή όταν, τον Σεπτέμβριο, λίγο μετά το θάνατό του, οι αρχές βρήκαν τα απομεινάρια για πάνω από 2.000 έμβρυα από αμβλώσεις στο σπίτι του και άλλα 165 στο αυτοκίνητό του.

Ο Kaitor Kay του Φορτ Γουέιν, με έδρα το Ιντιάνα WANE 15, πήρε συνέντευξη από πέντε γυναίκες που έκαναν αμβλώσεις με τον Klopfer.

"Ήταν ανυπόφορο", εξήγησε η Τζέσικα Μπόουεν, μια από τις γυναίκες που έκαναν έκτρωση. Περιέγραψε την εμπειρία της με τον Klopfer ως "οδυνηρή" και υπενθύμισε ότι εκείνη τον παρακαλούσε να σταματήσει.

"Ξεκίνησα να φωνάζω και να κλαίω λέγοντας "παρακαλώ σταματήστε, δε θέλω να το κάνω πια", και κοίταξε τη νοσοκόμα και της είπε να με κρατήσει ήσυχη, επειδή επρόκειτο να φοβίσω τους άλλους ασθενείς", είπε Μπόουεν.

Η Abby Witt, άλλη συνέντευξη, δήλωσε στην WANE ότι της είπαν επίσης να είναι ήσυχη όταν ο Klopfer έκανε την έκτρωση της, σημειώνοντας ότι «φώναζε και ούρλιαζε λόγω του πόνου και του τραύματος».

Η Serena Dyksen, που είχε βιαστεί όταν ήταν 13 ετών, είχε κάνει έκτρωση από τον Klopfer. Είπε στην WANE ότι ήταν "τόσο αδύναμη" και αιμορραγούσε βαθιά.

"Ήταν ένας τρομερός, φρικτός πόνος," εξήγησε η Dyksen. "Εκείνος φώναξε σε μένα γιατί φώναζα από τον πόνο και δεν υπήρχε καμία φροντίδα, καμία συμπόνια καθόλου".

"Ήταν ένας πολύ άσχημος άνθρωπος. Ακόμη και μετά, όταν πήγα να ανακάμψω, κατέληξα να αιμορραγώ παντού και ποτέ δεν επέστρεψε για να με ελέγξει. Απλά με έστειλε σπίτι".

Η ομάδα δράσης Live Action δημοσίευσε μια δήλωση το περασμένο Σάββατο σε απάντηση στις ανησυχητικές εμπειρίες των γυναικών, υποστηρίζοντας ότι αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους του Klopfer δεν ήταν μοναδική.

"Οι γυναίκες πεθαίνουν από τις νόμιμες αμβλώσεις, αλλά κανείς δε δίνει προσοχή. Όταν μια εγκατάσταση έκτρωσης κινδυνεύει να χάσει την άδειά της, αναδιπλώνονται και το αποκαλούν  επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών, θάβοντας τις πληροφορίες που δείχνουν πόσο επικίνδυνοι, εγωιστές και άπληστοι είναι", δήλωσε η Live Action.

"Εκτρωσάκηδες όπως ο Klopfer διαπράττουν αμβλώσεις και τραυματίζουν τις γυναίκες αυτή τη στιγμή, αλλά ο κόσμος κλείνει τα μάτια για τις φρικαλεότητες που διαπράττονται, καθώς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις κρύβουν με καθαρή οπτική πίσω από τις λέξεις «αναπαραγωγικά δικαιώματα»".

Ο Klopfer πραγματοποίησε εκτρώσεις στην περιοχή South Bend, έως ότου ανεστάλη η άδειά του το 2015 για πολλαπλές παραβιάσεις.

Μετά το θάνατό του στις 3 Σεπτεμβρίου, η οικογένειά του πέρασε από το σπίτι του. Βρήκαν μεγάλο αριθμό ιατρικά συντηρημένων μωρών από εκτρώσεις. Οι αρχές τελικά προσδιόρισαν το συνολικό αριθμό στις 2.246.

Τον περασμένο μήνα, οι αρχές έψαξαν το αυτοκίνητο του Klopfer και βρήκαν άλλα 165 απομειωμένα εμβρυϊκά κατάλοιπα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ανακαλυφθέντων υπολειμμάτων εμβρύων στα 2,411.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail