Ivan Papanin: το νέο ρωσικό παγοθραυστικό με πυραύλους κρουζ για την κυριαρχία της Αρκτικής

Sputnik / Aleksandr Galperin
Freepen.gr - Το πλοίο που εγκαινιάζει μια νέα τάξη ρωσικών πολεμικών πλοίων, το «Ivan Papanin», καθελκύστηκε στην Αγία Πετρούπολη. Όταν μπει σε υπηρεσία, θα βοηθήσει στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Ρωσίας στην περιοχή της Αρκτικής, αναφέρει το Russia Today.

Η ναυπήγηση του «Ivan Papanin» άρχισε τον Απρίλιο του 2017 και το πλοίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2022 ή το 2023. Το πολεμικό πλοίο μήκους 114 μέτρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως περιπολικό πλοίο, ρυμουλκό ή παγοθραυστικό για άλλα σκάφη. Η γάστρα του είναι αρκετά δυνατή για να αντιμετωπίσει πάγο πάχους έως 50 εκατοστά.

Είναι οπλισμένο με βλήματα κρουζ Kalibr και ένα ναυτικό πυροβόλο 76,2 χιλιοστών. Επίσης διαθέτει ελικοδρόμιο με υπόστεγο για ελικόπτερο αναγνώρισης και φέρει δύο ταχύπλοα σκάφη κατηγορίας Raptor. Έχει χωρητικότητα για 50 πλήρωμα αποστολής, επιπλέον των ναυτικών και αξιωματικών που απασχολεί το ίδιο το πλοίο ενώ διαθέτει αυτονομία 60 ημερών και 6.000 ναυτικών μιλίων.


Sputnik / Aleksandr Galperin
Ο ρωσικός στρατός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το πλοίο πολλαπλών χρήσεων για περιπολίες των αρκτικών υδάτων του. Mπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως πλοίο μεταφοράς ευαίσθητων στρατιωτικών φορτίων ή ως πλοίο υποστήριξης σε ομάδα μάχης αλλά και ρυμούλκυσης παραβατών στο λιμάνι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail