Η Hyundai ετοιμάζει το νέο πανίσχυρο αντιτορπιλικό KDX-III


KDX-III
Freepen.gr - Η Διεύθυνση Προμηθειών Αμυνας της Νότιας Κορεάς (DAPA) έχει αναθέσει στη Hyundai Heavy Industries σύμβαση για την κατασκευή του πρώτου αναβαθμισμένου αντιτορπιλικού Sejong the Great-class (KDX-III) για το ναυτικό της χώρας, όπως αναφέρει το navaltoday.com.

Tο ναυπηγείο να παραδώσει το πλοίο μέχρι το Νοέμβριο του 2024 ενώ το κόστος εκτιμάται περίπου στα 565 εκατομμύρια δολάρια. Το επίμαχο πλοίο της δεύτερης παρτίδας των KDX-III θα είναι τέσσερα μέτρα μακρύτερο από τους τρία πρώτα πλοία της κατηγορίας.

Εξοπλισμένο με το σύστημα μάχης Aegis και την πρόσθετη δυνατότητα εκτόξευσης βλημάτων SM-3, το πλοίο των 170 μέτρων θα είναι επίσης ικανό να εκτελέσει τον ρόλο της βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας.

Το πρώτο από τα τρία πλοία που σχεδιάζονται θα διαθέτει επίσης ένα ισχυρότερο σόναρ για αντι-υποβρύχιο πόλεμο.


Η πρώτη παρτίδα των τριών αντιτορπιλικών Sejong the Great-Class παραδόθηκε μεταξύ 2008 και 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλοία φέρουν εντυπωσιακά 128 VLS cells, δηλαδή κάθετων εκτοξευτών, συμπεριλαμβανομένου του κατακόρυφου συστήματος εκτόξευσης Mk 41 και του Κορεατικού συστήματος κατακόρυφης εκτόξευσης (K-VLS). Για λόγους σύγκρισης, τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke των ΗΠΑ και τα ιαπωνικά Atago είναι εξοπλισμένα με 90 κάθετους εκτοξευτές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail