Ποιος να διώξει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ; Έσταζε μέλι ο Στόλτενμπεργκ στη Figaro

Freepen.gr - Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg υπογράμμισε τη σημασία της Τουρκίας για την Ατλαντική Συμμαχία σε συνέντευξη την Πέμπτη στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

"Όλοι οι σύμμαχοι έχουν επικρίνει την επιχείρηση [την τρίτη εισβολή στη Συρία], αλλά κανείς δεν αμφισβήτησε τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ", ανέφερε ο Stoltenberg σχολιάζοντας την στρατιωτική επέμβαση με τον κατ' ευφημισμό τίτλο "Πηγή Ειρήνης" που ξεκίνησε από την Τουρκία τον Οκτώβριο.

"Η Τουρκία εντάχθηκε στον αγώνα ενάντια στην Νταές επιτρέποντας στους συμμάχους της να χρησιμοποιούν τις βάσεις τους. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα στο ΝΑΤΟ στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ ", δήλωσε.

"Η Τουρκία φιλοξενεί 3.6 εκατομμύρια μετανάστες. Η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για το ΝΑΤΟ. Για να το κατανοήσουμε αυτό, [θα πρέπει] να κοιτάξουμε τον χάρτη και να εξετάσουμε τη γεωστρατηγική κατάσταση στην Τουρκία" σχολίασε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο Stoltenberg απευθύνθηκε επίσης στην κριτική του Γάλλου προέδρου Emanuel Macron για τη συμμαχία, όταν τη χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ως "νεκρό εγκέφαλο".

"Το ΝΑΤΟ είναι ζωτικής σημασίας για θέματα ασφάλειας. Αποδείχθηκε αυτό με την προστασία σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων για δεκαετίες», είπε ο Stoltenberg τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ανταγωνιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail