Πεντάγωνο: η Τουρκία έχει σχεδόν αντικατασταθεί ολοκληρωτικά στην παραγωγή του F-35

(Senior Airman Alexander Cook/Air Force)>
Freepen.gr - Από την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πολυεθνικό πρόγραμμα του μαχητικού F-35, οι Η.Π.Α. βρήκαν εναλλακτικούς προμηθευτές για όλα τα εξαρτήματα που παράγονται στην Τουρκία εκτός από δώδεκα μόνο περιπτώσεις για το αεροσκάφος της Lockheed Martin, αναφέρει το defensenews.com.

Καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Λευκό Οίκο την Τετάρτη, η Διεύθυνση Εκτέλεσης του προγράμματος F-35 του Πενταγώνου κατέθεσε στο Κογκρέσο ότι αναμένει η σταδιακή κατάργηση της Τουρκίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2020. Οι Lockheed και Pratt & Whitney, είπε, έχουν σημειώσει "θεαματική πρόοδο" στην εξεύρεση εναλλακτικών προμηθευτών.

"Ξεκινήσαμε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, πολύ ήσυχα αλλά εσκεμμένα, λαμβάνοντας μέτρα για να βρούμε εναλλακτικές πηγές για όλα αυτά τα μέρη", δήλωσε ο εκτελεστικός υπεύθυνος του προγράμματος, κ. Eric Fick.

Αν και οι Η.Π.Α. έχουν περιορίσει τον αριθμό των εξαρτημάτων από 1.000 σε 12, εξακολουθεί να ισχύει ο προγραμματισμός για την παραλαβή εξαρτημάτων που έχουν παραγγελθεί από την Τουρκία μετά την προθεσμία του Μαρτίου 2020.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail