Αμερικανικά F-35 θα αναπτυχθούν κοντά στην κεντρική ρωσική βάση της Συρίας

Freepen.gr - Η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. θα αναπτύξει αεροσκάφη F-35 στο Ισραήλ για να διατηρήσει μια ισχυρή παρουσία στην περιοχή, ανέφερε η ισραηλινή 9TV όπως σημειώνει η ρωσική Avia.Pro.

"Οι Αμερικανοί θα τοποθετήσουν ένα τεράστιο αριθμό υποστέγων για τα F-35 τους στην επικράτεια του εβραϊκού κράτους. Μιλάμε για εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία δημιουργούν μια συγκεκριμένη απειλή για τις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή", ανέφερε η Avia.Pro.

"Τα υπόστεγα των αεροσκαφών ανεγέρθηκαν επειγόντως σε ολόκληρο το Ισραήλ, πιθανότατα προοριζόνται για να σταθμεύσει τον πιο εξελιγμένο μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35i (Adir). Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι υπεύθυνο για το έργο. Η συνολική επιφάνεια των υπό κατασκευή υπόστεγων είναι 252.000 τετραγωνικά μέτρα" ανέφερε η 9TV.

Εάν είναι αλήθεια, αυτή η κίνηση θα είναι ένα παιχνίδι ισχύος από την Ουάσινγκτον ενάντια στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις της περιοχής, οι οποίες σήμερα διατηρούν μία από τις μεγαλύτερες βάσεις εντός της Συρίας.

"Από την άλλη πλευρά, οι ειδικοί πιστεύουν ότι πρόκειται αποκλειστικά για την ενίσχυση της στρατιωτικής επιρροής των ΗΠΑ στην περιοχή με στόχο την αντιμετώπιση του Ιράν, το οποίο ήδη αναπτύσσει ενεργά τις στρατιωτικές του εγκαταστάσεις στη Συρία", πρόσθεσε η Avia.Pro.

Ούτε οι Η.Π.Α. ούτε το Ισραήλ έχουν σχολιάσει αυτές τις τελευταίες αναφορές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail