«Αμυγδαλέζες»: Η μόνη πολιτική που δούλεψε…

Είμαστε εναντίον του λαϊκισμού! Επομένως μην κάνουμε χοντρό και προκλητικό λαϊκισμό. Το να μιλάμε για «πεινασμένους πρόσφυγες» στις «δομές», είναι λαϊκισμός!
  • Πρώτον, ΔΕΝ είναι πρόσφυγες! Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, πρόσφυγες από Συρία δεν είναι πια παρά ένα μικρό ποσοστό. Σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία και τις αποφάσεις του παρ’ ημίν Αρείου Πάγου, κανείς απ’ όσους μας έρχονται από την Τουρκία δεν είναι «πρόσφυγας»! Αφού η πρώτη «ασφαλής χώρα» όπου έφτασαν ήταν η Τουρκία. Από κει όταν έφυγαν κι ήλθαν εδώ θεωρούνται πλέον «μετανάστες» - όχι πρόσφυγες. Κι αν μπήκαν παράνομα είναι παράνομοι μετανάστες. Τελεία. Και παύλα.-
  • Δεύτερον, δεν είναι «πεινασμένοι». Στις δομές έχουν τρία γεύματα την ημερά. Και οι περισσότεροι παίρνουν – επί πλέον, δηλαδή πέρα από τα τρία δωρεάν γεύματα –και επιδόματα! Υψηλότερα επιδόματα απ’ ό,τι παίρνουν οι Έλληνες άνεργοι. Κόψτε τις σαχλαμάρες, λοιπόν.
  • Τρίτον, οι «πεινασμένοι» έχουν… πανάκριβα κινητά! Έχετε δει πολλούς «πεινασμένους» με εξοπλισμό από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας;
Κόψτε το λαϊκισμό, λοιπόν.

Και πάμε στο πραγματικό πρόβλημα.

Το ομολόγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: οι «ροές» είναι πια ανεξέλεγκτες! Την αλήθεια είπε.

Αποκάλυψε μάλιστα, πως όταν ζήτησε από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ να πάρουν ένα μέρος από τα 4.000 ασυνόδευτα παιδιά, μόνο… μία χώρα ανταποκρίθηκε! Για ελάχιστο αριθμό.

Άρα, εκτός του ότι αντιμετωπίζουμε ανεξέλεγκτες ροές, είμαστε και μόνοι μας! Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ίχνος «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης»!

Όπως δίκιο έχει και ο Κώστας Καραμανλής (ο πρώην Πρωθυπουργός) που ανέφερε προχθές ρητά – στην πρώτη ουσιαστικά δημόσια παρέμβασή του, εδώ και πολλά χρόνια – ότι ΔΕΝ δικαιούνται «προστασίας», δηλαδή ασύλου, όλοι όσοι μας έρχονται…

Και μια τελευταία παρατήρηση. Που ελάχιστα έχει προσεχθεί.

Σε όλες τις προσφυγικές ροές του ιστορικού παρελθόντος, η πλειονότητα του πληθυσμού ήταν γυναικόπαιδα. Και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Αυτοί ήταν τα πιο ανυπεράσπιστα άτομα που έσπευδαν να σωθούν. Οι νεαροί άνδρες είτε έμεναν να πολεμήσουν, ή είχαν σκοτωθεί πολεμώντας, είτε ήταν αιχμάλωτοι κλπ.

Αντιθέτως: τώρα η μεγάλη πλειονότητα όσων μας έρχονται είναι νεαροί άνδρες!

Οι γυναίκες που έχουν μαζί τους είναι μικρή μειονότητα. Και οι περισσότερες έγκυοι. Για επικοινωνιακούς λόγους. Ποιος δεν συμπονά μιαν ανήμπορη έγκυο γυναίκα; Για να αγγίξουν στο εγχώριο κοινό ανθρωπιστικές χορδές ευαισθησίας και να κάμψουν εύλογες ανησυχίες.

Όμως, παρ’ ότι στη μεγάλη πλειοψηφία έχουμε σήμερα νεαρούς άνδρες, στις εικόνες που βλέπουμε κυριαρχούν οι γυναίκες! Και τα παιδάκια.

Ερώτημα: αυτοί που βάζουν στις βάρκες γυναίκες και παιδιά χωρίς σωσίβια συνήθως (ή και με σωσίβια, ενίοτε) δεν παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα κάθε χώρας; Τον παραβιάζουν!

Αυτοί που επί πλέον, όταν πλησιάζουν ελληνικά σκάφη του Λιμενικού βουλιάζουν μόνοι τους τα φουσκωτά τους, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανυπεράσπιστων γυναικόπαιδων, δεν παραβιάζουν τον Ποινικό Κώδικα;

Ασφαλώς και τον παραβιάζουν - σε κακουργηματικό βαθμό μάλιστα!

Αυτή τους η (διπλή) παρανομία (ιδιαίτερα η δεύτερη) δεν θα έπρεπε να ήταν αρκετή για να ακυρωθεί κάθε αίτηση ασύλου εκ μέρους τους και να συλληφθούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή (ή και πραγματικών ανθρωποκτονιών, αν συμβεί να έχουν πνιγεί άτομα);

Και βεβαίως θα έπρεπε να φυλακιστούν επί τόπου, μέχρι να απελαθούν.

Θα έπρεπε, αλλά δεν γίνεται.

Κι ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί έχει χαθεί η μπάλα και δεν μας βοηθά κανείς...

Ερώτημα: Αυτοί που έρχονται αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη – με πάμφθηνο εισιτήριο, μάλιστα – από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Μαρόκο, Τυνησία - περνάνε από τον έλεγχο των τουρκικών αρχών χωρίς βίζα, κι ύστερα τους βάζουν στα πούλμαν, τους μεταφέρουν απέναντι από τα νησιά μας και τους στέλνουν σε μας, όπου δηλώνουν ξαφνικά - όλοι τους – ότι «δεν έχουν χαρτιά», ότι «έχουν χάσει τα διαβατήριά τους» (αλλά ποτέ δεν έχασαν τα κινητά τους!) και δίνουν ψεύτικα στοιχεία, με διαφορετικά ονόματα από διαφορετικές χώρες, όλοι αυτοί, άραγε, δεν έχουν παραβιάσει το διεθνές δίκαιο;

Ασφαλώς και το έχουν παραβιάσει!

Γιατί δεν τους είπε κανένας ως τώρα, πως αν έρχονται χωρίς χαρτιά, θεωρούνται αυτόματα παράνομοι (εκτός σπανίων εξαιρέσεων).

Αν δίνουν ψεύτικα ή αντιφατικά στοιχεία θεωρούνται αυτόματα παράνομοι (χωρίς εξαιρέσεις).

Και ασφαλώς όσοι θεωρούνται παράνομοι, ΔΕΝ δικαιούνται άσυλο και θα φυλακίζονται μέχρι να απελαθούν!
  • Αν εφαρμόζονταν αυτές οι απλές και αυτονόητες αρχές δικαίου – απολύτως μέσα στη δικαιοδοσία μιας χώρας που φυλάει τα σύνορά της – τότε πρώτον θα είχαν καμφθεί οι ροές! ΗΔΗ!
Το μήνυμα θα είχε περάσει ότι όσοι έρχονται παράνομα στην Ελλάδα δεν καλοπερνούν…
Και θα είχαν σταματήσει να έρχονται απ’ όλα τα μέρη του κόσμου.
  • Δεύτερον, θα είχε λυθεί το πρόβλημα που να βάλουμε τις 100 χιλιάδες παράνομους που μας ήλθαν μετά το 2015 (εκ των οποίων οι 40 χιλιάδες το τελευταίο τετράμηνο).
Θα ήταν ήδη όλοι σε κλειστά κέντρα κράτησης! Οι περισσότεροι δεν θα περίμεναν καν να εκδικαστεί η οποιαδήποτε αίτηση ασύλου, γιατί από την στιγμή που παρανόμησαν ΔΕΝ δικαιούνται άσυλο.

Και θα ανέμεναν εκεί, χωρίς κινητά και χωρίς δικαίωμα να καπνίζουν (γιατί εφαρμόζουμε πιστά τον αντικαπνιστικό νόμο – για την υγεία τους!) μέχρι να αποφασίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οπότε θα τους επιστρέφαμε το κινητό τους και θα τους κάναμε δώρο το εισιτήριο (μαζί με δύο κούτες τσιγάρα, για να …ξεχαρμανιάσουν στην επιστροφή).

Και μέσα στα κλειστά κέντρα, θα είχαν πολύ καλή σίτιση, πλήρη προσωπική ασφάλεια, υγειονομική περίθαλψη και προσωπική καθαριότητα, μέχρι να αποφασίσουν να φύγουν. Οι περισσότεροι θα έφευγαν εντός δύο-τριών εβδομάδων.

Αυτή είναι η λύση σε βασικές γραμμές:

Να τους βάζουμε σε νέες «Αμυγδαλέζες». Που θα ήταν ασύγκριτα πιο «ανθρωπιστικές» από τη Μόρια. Και χωρίς να επιβαρύνουμε τις τοπικές κοινωνίες. Που έχουν δίκιο να μη θέλουν «πρόσφυγες», οι οποίοι ΔΕΝ είναι πραγματικοί πρόσφυγες! Ούτε θέλουν λαθρομετανάστες που οι περισσότεροι έχουν παραβιάσει χοντρά τον Ποινικό Κώδικα όταν μπήκαν - και πολλές φορές αφότου μπήκαν.

Εννοείται ότι θα πρέπει στα κλειστά κέντρα να κρατάμε χωριστά τους (νεαρούς στο σύνολό τους) άνδρες, από τις (πολύ λιγότερες, περιέργως) γυναίκες και τα παιδιά.

Έτσι θα αποφεύγονται τα τωρινά φρικαλέα φαινόμενα – που οι «ανθρωπιστές» μας ΔΕΝ βλέπουν – αλλοδαποί να εκδίδουν τις γυναίκες και να βιάζουν τα παιδιά μέσα στους καταυλισμούς!

Χωριστά, λοιπόν, για την ίδια την ασφάλειά τους.

Η επανα-προώθηση ΔΕΝ θα γίνεται πια μέσω Τουρκίας! Αυτό είναι κρίσιμο. Κατευθείαν στις χώρες προέλευσής τους. Οπότε σπάμε και την εξάρτηση από τον Ερντογάν.

Και δεν πρέπει να περιμένουμε βοήθεια από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όποιος σε αυτό στηρίζει την πολιτική του… να το ξεχάσει!

Τέλος, πρέπει να καταγγελθούν και να στιγματιστούν όσοι προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν το πρόβλημα:
  • Η Τουρκία εργαλειοποιεί τις ροές, πιέζοντας την Ευρώπη και εκβιάζοντας την Ελλάδα. Όταν όλοι ξέρουμε ότι οι περισσότεροι δεν είναι «άμοιροι πρόσφυγες», αλλά άτομα που έρχονται αεροπορικώς από τις χώρες τους την Τουρκία, για να προωθηθούν μετά στα ελληνικά νησιά.
  • Οι ΜΚΟ και όσοι συνεργάζονται μαζί τους (συμπεριλαμβανομένης μερίδας του Τύπου), επίσης εργαλειοποιούν τις ροές.
  • Ενώ υπάρχουν και διάφοροι τυχοδιώκτες, που εργαλειοποιούν τον «ανθρωπισμό» - και πουλάνε οι ίδιοι ανθρωπισμό - προωθώντας και νομιμοποιώντας το σύγχρονο δουλεμπόριο.

Ο Χρυσοχοϊδης παραδέχθηκε ότι η ως τώρα πολιτική δεν βγαίνει! Έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα έλθουν κι άλλα κύματα που η χώρα δεν τα αντέχει.



Χρειάζεται άλλη πολιτική! Την είχαμε μεταξύ 2012-15 και δούλευε.

Την υιοθετεί τώρα και ο Μακρόν! Την έχουν υιοθετήσει όλοι οι γείτονές μας και δεν τους περνάει ούτε κουνούπι!

Σημειωτέον, ότι η Βουλγαρία έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία (και πολύ πιο εύκολα προσβάσιμα), αλλά από εκεί δεν περνάει κανείς!

Μη λέμε λοιπόν, «χάθηκε ο έλεγχος»!

Υπάρχει πολιτική να ελεγχθεί το πρόβλημα.

Την είχαμε λίγο παλαιότερα. Την μπορούμε ακόμα. Σε λίγο δεν θα μπορούμε.

Θα σφαζόμαστε μεταξύ μας.


ΥΓ.1 Να ξέρετε ότι η λέξη «μετανάστευση» υπάρχει στο Κοράνι και λέγεται Εγείρα. Είναι ο πρώτος τρόπος που ιστορικά επεκτάθηκε η Πίστη του Ισλάμ.

Υποχρέωση του μουσουλμάνου είναι, όπου πάει, να ακολουθεί τα προτάγματα της Εγείρα: να μην ενσωματώνεται στις κοινωνίες που διεισδύει, αλλά να επιβάλει τελικά την δική του Πίστη.

Όσοι μιλάνε για «ενσωμάτωση» των μουσουλμάνων που διείσδυσαν παράνομα, προφανώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

ΥΓ.2 Όσοι μιλάνε δημόσια για push back να ξέρουν: αυτό πολλοί το κάνουν κανείς δεν το διακηρύσσει. Όχι γιατί είναι «παράνομο». Αλλά γιατί αν συμβεί «ατύχημα», είναι ευκολότερο να αποδοθούν ευθύνες. Το push back είναι τεχνική απώθησης πάνω στη θαλάσσια όριο-γραμμή, χωρίς «φυσική επαφή».

Υπάρχουν σήμερα ευρωπαϊκές χώρες που το κάνουν! Κάποιες μάλιστα το «διδάσκουν» και σε άλλες. Αλλά κανείς δεν το λέει. Συνήθως δουλεύει. Αλλά δεν αρκεί.

Εκείνο που είναι απαραίτητο, είναι ό,τι είπαμε πριν: τα κλειστά κέντρα κράτησης από την πρώτη στιγμή!

Να ξέρουν όσοι μπαίνουν παράνομα ότι θα πάνε σε κλειστά κέντρα αμέσως, οι περισσότεροι δεν θα έχουν καν δικαίωμα ασύλου, ενώ ακόμα κι όσοι έχουν δικαίωμα θα βρίσκονται σε κλειστά κέντρα μέχρι να εκδικαστεί, τάχιστα η υπόθεσή τους. Και στη συνέχεια οι ίδιοι θα αποφασίζουν να πάνε στην πατρίδα τους, γιατί δεν θα έχουν άλλη επιλογή.

Αυτή η πολιτική είναι η μόνη που δούλεψε παλαιότερα.

Επί Σαμαρά...

Και είναι η μόνη που μπορεί (ακόμα) να δουλέψει. Αλλιώς… τη βάψαμε!

ΥΓ.3 Παρακαλώ, μαζέψτε αυτό το κοριτσάκι που το παίζει υφυπουργός, να μην προκαλεί τον κόσμο μιλώντας για «τυραννικές μειοψηφίες». Μιλάει στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, ο οποίος ανησυχεί όλο και περισσότερο για ένα πρόβλημα που ο αρμόδιος υπουργός το χαρακτήρισε μόλις «ανεξέλεγκτο»!

Είναι μικρή και άπειρη. Υποδείξτε της την σοφή επιλογή: Να μην βάζει φωτιά στα τόπια και να μην ανακατεύεται εκεί που δεν την σπέρνουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail