Το τέλος της ιδεολογίας και η δικτατορία των δανειστών

byrev / pixabay
Ψηφίσατε ΝΔ για να φύγει ο Σύριζα; Χάσατε. Όπως έχασαν αυτοί που ψήφισαν Σύριζα και ΑΝΕΛ για να φύγει η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πιο πρίν, για να καταργήσουν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και αυτοί που ψήφισαν Σαμαρά για να σκίσει τα μνημόνια σελίδα σελίδα.

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Η κάλπικη εικόνα της οικονομίας που φυσικά ήταν σε γνώση των Βρυξελλών από την εποχή Σημίτη και με χίλια δύο κόλπα ψεύτικης ανάπτυξης (Χρηματιστήριο, Ολυμπιακοί αγώνες, μεγάλα έργα, εξοπλισμοί, Swaps) ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δε θα είχε αίσιο τέλος. Ακόμα και τα έσοδα απο πορνεία , ναρκωτικά και εγκληματικότητα συμμετείχαν στη διαμόρφωση του επίσημου κάλπικου ΑΕΠ με τις ευλογίες της Ε.Ε.

Ο απλός εργαζόμενος όχι μόνο δεν έβλεπε τα χρήματα της επίπλαστης ευημερίας να μπαίνουν στην τσέπη του, αλλά έβλεπε με τρόμο καθημερινά την απαξίωση του νομίσματος με το οποίο πληρωνόταν. Να θυμίσω το ευρώ για το κάθε καροτσάκι του αεροδρομίου του Ελ. Βενιζέλος, την εκτόξευση της αξίας των ακινήτων, τα εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, θαλασσοδάνεια των τραπεζών που βοήθησαν στο να απαξιωθεί και το νόμισμα αλλά και η χώρα.

Μια χώρα που είχε σταματήσει να παράγει οτιδήποτε πέρα απο υπηρεσίες. Τουρισμός λόγω θέσης, γεωργία ότι έχει απομείνει και ο ένας να πουλάει στον άλλο φύκια και μεταξωτές κορδέλες ως υπηρεσία. ¨Ετσι δεν ήταν παράλογο που ο μελαμψός, λόγω παρατεταμένης ηλιοθεραπείας, πρώτος μνημονιακός ηγέτης μας έβαλε στα μνημόνια.

Εξαπατώντας μας.



Όπως μας εξαπάτησε στη συνέχεια ο Σαμαράς που έσκιζε τα μνημόνια.



και ο Τσίπρας που θα καταργούσε τους νόμους της λιτότητας με ένα νόμο και ένα άρθρο



Αυτό που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι το τέλος της ιστορίας αλλά το τέλος της ιδεολογίας. Σαλτιμπάγκοι κυριαρχούν σε όλα τα κόμματα και η μεταπήδηση απο κόμμα σε κόμμα γίνεται πλέον ανερυθρίαστα και δίχως να απολογηθεί ο κάθε κατεργάρης στο λαό που τον ψήφισε. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ,κεντρώους, ποτάμια, παραπόταμους και βγαίνει η ίδια πηχτή μνημονιακή λάσπη στην εξουσία με τη μυρωδιά της σήψης.

Αλλάζουν ΑΦΜ για να μην πληρώνουν χρέη, όπως κάνουν οι ατιμώρητοι απατεωνίσκοι-μπαταξήδες, ξεπουλάνε τις ιδεολογίες τους.

Στα κύρια προβλήματα της χώρας δεν βλέπεις καμμία διαφορά. ¨Οποιος κι άν είναι στην εξουσία προωθεί την ίδια ατζέντα: την αποπληρωμή των δανείων, τον εποικισμό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την εκποίηση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, τη λεηλασία των ταμείων, την εξαθλίωση της δημόσιας υγείας.

Αυτό το φτύσιμο στα μούτρα του πολίτη που κάθε φορά ψηφιζει για ένα καλύτερο μέλλον και αντί γι αυτό ξεφυτρώνει ένα νέο μνημονιακό φυντάνι σημειολογικά θα μπορούσε να αποτυπωθεί σε μιά μόνο εικόνα. Σε αυτή της γραβάτας με τα πέη του κοτεράτου συνεταίρου του αριστερού μνημονιακού ηγέρπη που ο τελευταίος με μια αριστετοτεχνική κολοτούμπα έγραψε την βούληση του λαού στο δημοψήφισμα του 2015, πάνω στη γραβάτα του πρώτου.


Η επιμονή που φτάνει στα όρια της εμμονής για τις μνημονιακές κατευθύνσεις κάνει ακόμα και τον λιγότερο καχύποπτο να πιστεύει ότι για να μπορείς να κατέβεις στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσεις την εξουσία, θα πρέπει πρώτα να έχεις δώσει "γη και ύδωρ" σε κάποια όχι και τόσο φωτεινά παράκέντρα εξουσίας. Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι απόλυτα ελεγχόμενες και κάθε πιθανό "ατύχημα" προλαμβάνεται και αντιμετωπίζεται διαφορετικά πχ Χρυσή Αυγή και Σώρρας.
Ειδικά για τον τελευταίο ο πανικός του συστήματος επιστράτευσε την αντιτρομοκρατική (!) για τη σύλληψή του.


Όλοι οι άλλοι μπερδεύονται τόσο όμορφα και τόσο γλυκά που είναι αδύνατον να ξεχωρίσεις ποιός είναι τι και ποιος πιστεύει που. Αναρχικοί να μιλούν για πηγάδες

και να φιλοξενείται το site τους σε "ιδρύματα" των ΗΠΑ

δεξιοί να υποστηρίζουν τον εποικισμό και τη μεταφορά των εισβολέων απο τα νησιά με άλλοθι τους προηγούμενους

μιλώντας για σύνθετες επιχειρήσεις με λεπτούς χειρισμούς.

Φυσικά και είναι διαφορετικό να δώσεις άσυλο στον πραγματικό κατατρεγμένο και στον πραγματικό πρόσφυγα, που θα έρθει σε μία χώρα για να εργαστεί τίμια και άλλο στον κάθε ανεπάγγελτο παραβατικό τυχοδιώκτη που με τη βοήθεια δουλεμπόρων και ΜΚΟ εισβάλλει σε μια χώρα για να λεηλατήσει τους πόρους των ταμείων και τα πορτοφόλια των κατοίκων.

Φυσικά και είναι αστείο στα όρια του γελοίου να θεωρείς ότι για κάθε νέο ή επιστήμονα έλληνα μετανάστη που φεύγει στο εξωτερικό για να στελεχώσει μεγάλες εταιρείες και να βοηθήσει στις οικονομίες των χωρών που πηγαίνει, η αντικατάστασή του με έναν ανεπάγγελτο 30+αρη που βαφτίζεται ανήλικος όταν συλλαμβάνεται, θα βελτιώσει την κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Φυσικά και είναι αστείο να πιστεύεις οτι ο βο(υ)λευτής που πηδάει απο κόμμα σε κόμμα θα τιμήσει την ψήφο που του δίνεις από τη στιγμή που δεν τιμάει τις αρχές του και το προηγούμενο κόμμα του.

Φυσικά και είναι αστείο το να πιστεύεις ότι ψηφίζοντας τα ίδια άχρηστα μνημονιακά υλικά, τους ίδιους "χρήσιμους ηλίθιους" θα αλλάξει κάτι στη ζωή σου στον πολύπαθο τούτο τόπο, από τη στιγμή που δεν λογοδοτούν στον ψηφοφόρο αλλά σε αυτόν που αφανώς τους στηρίζει και τους επέτρεψε να συμμετέχουν στο πανηγύρι της εξαπάτησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail