Τουρκικές πινακίδες στο Ικόνιο: "Μη γίνεστε φίλοι με Χριστιανούς και Εβραίους"

Freepen.gr - Οι διαφημιστικές πινακίδες με κορανικούς στίχους που ζητούν από τους Μουσουλμάνους να μην κάνουν φίλους Χριστιανούς και Εβραίους εντοπίστηκαν στο Ικόνιο της Τουρκίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημειώνει το voiceofeurope.com.

Το Ικόνιο είναι γνωστό ως η πιο συντηρητική πολιτιστικά πόλη της Τουρκίας. Στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου, το Ισλαμιστικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) συγκέντρωσε περισσότερο από το 70% των ψήφων.

"Μην θεωρείτε τους Εβραίους και τους Χριστιανούς ως συμμάχους. Είναι στην πραγματικότητα σύμμαχοι ο ένας του άλλου. Και όποιος είναι σύμμαχος σε αυτούς ανάμεσα σε σας - τότε, πράγματι, είναι ένας από αυτούς. Πράγματι, ο Αλλάχ δεν καθοδηγεί τους ασεβείς ανθρώπους», λένε οι αφίσες αναφέροντας το κεφάλαιο 5 του Κοράνι, στίχος 51.

Στο πλάι του κορανικού στίχου είναι ένας Σταυρός και ένα αστέρι του Δαβίδ με αιματηρές κηλίδες.

Οι αφίσες πιστεύεται ότι έχουν τοποθετηθεί από ισλαμιστικές οργανώσεις. Κάτω από τον κορανικό στίχο είναι τα λογότυπα της AGD και της MGV, δύο οργανώσεις που συνδέονται με το ισλαμικό Saadet Partisi (Κόμμα Felicity) - ένα κόμμα που ανήκει στο περίφημο κίνημα Millî Görüş, αναφέρει η SCEPTR.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail