Διαβατήρια: Τη χορήγησή τους έναντι υψηλού τιμήματος μελετά η κυβέρνηση

Η εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο «πώλησης διαβατηρίων» ενώ παράλληλα προτίθεται να μεταβάλει τα ελάχιστα όρια απόκτησης «χρυσής βίζας» μέσω αγοράς ακινήτου.

Aναδημοσίευση από: tanea.gr

Το ενδεχόμενο να χορηγεί ελληνικά διαβατήρια σε ξένους υπηκόους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα επενδύσουν ένα μεγάλο ποσό στη χώρα μελετά η κυβέρνηση.

Η εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο «πώλησης διαβατηρίων» ενώ παράλληλα προτίθεται να μεταβάλει τα ελάχιστα όρια απόκτησης «χρυσής βίζας» μέσω αγοράς ακινήτου.
Επικό γέλιο: Θηλυκό γουρούνι κυνηγάει on air ρεπόρτερ του Παπαδάκη

Στόχος των κινήσεων αυτών είναι να υπάρξει μεγαλύτερη εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Τα διαβατήρια και η Χρυσή Βίζα

Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να χορηγεί ελληνικά διαβατήρια σε ξένους υπηκόους, υπό την προϋπόθεση ότι αυτοί θα επενδύσουν ένα μεγάλο ποσό στη χώρα.

Βέβαια, το εγχείρημα δεν φαίνεται να είναι εύκολο, καθώς το κλίμα έχει «βαρύνει» στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των σχετικών ζητημάτων που προέκυψαν στην Κύπρο.

Στόχος, όπως αναφέρει το euro2day, είναι το συγκεκριμένο μέτρο να υιοθετηθεί, μόνο όταν η Ελλάδα είναι σε θέση να εξασφαλίσει ένα σύστημα αποτελεσματικού προελέγχου, προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα έκδοσης διαβατηρίων σε άτομα που ενέχονται σε παράνομες δραστηριότητες ανά τον κόσμο.

… η Χρυσή Βίζα

Την ίδια στιγμή, ριζικές αλλαγές σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις για τη Χρυσή Βίζα σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η χορήγηση της σε περισσότερα άτομα που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει αλλαγές σε ό,τι αφορά το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για την απόκτηση «χρυσής βίζας» από αλλοδαπούς σε μια προσπάθεια να επεκταθεί η τόνωση της εγχώριας αγοράς ακινήτων σε ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που δρομολογεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης είναι να μην υπάρχει ένα σταθερό ποσό – σήμερα ανέρχεται στις 250.000 ευρώ – που να υποχρεώνονται να επενδύσουν σε ακίνητα όσοι αλλοδαποί επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική «χρυσή βίζα» (άδεια παραμονής στη χώρα, άρα και ελεύθερη πρόσβαση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση), αλλά αυτό να διαφοροποιείται ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που θα βρίσκεται το ακίνητο.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.