Έρχεται τσούγκρισμα στη Συρία; Έκπληκτη η Μόσχα από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για νέα επιχείρηση

Sputnik / Mikhail Alaeddin
Freepen.gr - Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu σχετικά με την αποτυχία της Ρωσίας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και τις απειλές της Τουρκίας για την επανέναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη βόρεια Συρία προκαλεί έκπληξη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ.

"Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξεπλάγη στο άκουσμα της δήλωσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu σχετικά με την υποτιθέμενη παράλειψη της Ρωσίας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, καθώς και τις απειλές του για μια επιχείρηση στη βόρεια Συρία", ανέφερε. "Η δήλωση του Τούρκου κορυφαίου διπλωμάτη που απαιτεί στρατιωτικές δραστηριότητες μπορεί να αυξήσει τις εντάσεις στο βορρά της Συρίας αντί να τις χαλαρώσει σύμφωνα με το κοινό μνημόνιο που υπέγραψαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας", πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak της Τουρκίας, ο Cavusoglu δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να επαναλάβει την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης στη βόρεια Συρία σε περίπτωση που οι Κουρδικές Ομάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν καταφέρουν να τραβήξουν τους αγωνιστές τους από τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε επίσης την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα ότι δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα στα πλαίσια των συμφωνιών που είχαν συνάψει με την Άγκυρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail