Ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ: Άγνωστο πόσο παρέμεινε και τι έκανε

Freepen.gr - Ένα ρωσικό υποβρύχιο εντοπίστηκε στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ, κοντά στο κεντρικό Ισραήλ, πριν από τρεις μήνες, σύμφωνα με αποκάλυψη του YNET.com. Το υποβρύχιο εντοπίστηκε από τις ναυτικές δυνάμεις των IDF περίπου οκτώ ναυτικά μίλια (15 χιλιόμετρα) από την ακτή.

Μόλις έγινε σαφές ότι το υποβρύχιο ήταν ρωσικό, οι αξιωματικοί του ναυτικού επικοινώνησαν με τους Ρώσους ομολόγους τους, ενεργοποιώντας το Μηχανισμό Ναυτικού Συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών μέσω της Διεύθυνσης Σχεδιασμού (Διεύθυνση στο Γενικό Επιτελείο των IDF).

Αυτό οδήγησε το υποβρύχιο να εγκαταλείψει την περιοχή και να κατευθυνθεί προς τη δυτική Μεσόγειο.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε λεπτομέρειες ως προς το αν και κατά πόσο έχει προκληθεί ζημία στην ασφάλεια του κράτους ή για πόσο καιρό το υποβρύχιο παρέμεινε στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ.

"Από καιρό σε καιρό οι ναυτικές δυνάμεις των IDF ανακαλύπτουν στόχους εντός των συνόρων, τα οποία μπορεί να θεωρηθούν ως σκάφη που ανήκουν σε ξένο στρατό", αναφέρει ο στρατός σε δήλωση. "Δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες του άρθρου" ήταν η κατάληξη.

Το YNET εκτιμά πως η παρουσία ρωσικών υποβρυχίων στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος των πρόσφατων προσπαθειών της Μόσχας να εδραιωθεί στη Μέση Ανατολή, αφού εγκατέστησε τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία. Ο ελιγμός θα μπορούσε επίσης να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην ισραηλινή ασφάλεια, εάν επρόκειτο να αποκαλυφθεί ότι το υποβρύχιο είχε δυνατότητες συλλογής πληροφοριών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail