Όσο παίξατε, παίξατε στην Τουρκία: Η Ρωσία σφραγίζει τον έλεγχο του Ταλ Ταμέρ κι όλου του αυτοκινητόδρομου στη Β. Συρία

Freepen.gr - Μία νέα συμφωνία προέκυψε αυτή τη βδομάδα στη βορειοανατολική Συρία, όπου θα δούμε η χριστιανική Συριακή-Ασσυριακή πόλη Tal Tamr τίθεται πλέον υπό την προστασία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Masdar, ο ρωσικός στρατός θα εγκατασταθεί στο εσωτερικό της πόλης του Tal Tamr για να αποτρέψει μια πιθανή επίθεση των ισλαμιστών της Τουρκίας για την κατάληψη αυτής της στρατηγικής πόλης στην επαρχία της Al-Hasakah.

Η άφιξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο Tal Tamr έβαλε φρένο στις επιθέσεις των μισθοφόρων του Ερντογάν που εδώ και ένα μήνα προσπαθούν ανεπιτυχώς να καταλάβουν την πόλη.

Το Tal Tamr ήταν προηγουμένως υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και πριν από αυτούς, η πόλη ελεγχόταν από τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από το 2012.


Όπως είχαμε γράψει ευθύς εξαρχής των εξελίξεων στη βορειο-ανατολική Συρία ο έλεγχος του Tal Tamr είναι πολύ σημαντικός αφού ελέγχει τις διασταυρώσεις του αυτοκινητόδρομου Μ-4 προς Χάσακα, Καμισλί και Ιεράπολη-Χαλέπι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail