Δύο ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια κυνηγήθηκαν στη Θάλασσα του Μπάρεντς μέχρι "τελικής πτώσης"


wikimedia.org/Public domain
Freepen.gr - Δύο υποβρύχια Kondor Project 945A κυνηγούσαν το ένα το άλλο, εξαπολύοντας εκπαιδευτικές τορπίλες κατά τη διάρκεια μιας πολυήμερης άσκησης.

Κατά τη διάρκεια μιας πολυήμερης τακτικής άσκησης στη Θάλασσα του Μπάρεντς, τα δύο πυρηνικά υποβρύχια Pskov και Nizhny Novgorod, που ανήκουν στον ρωσικό ναυτικό βόρειο στόλο, έβαλαν το πλήρωμά τους σε μια δοκιμασία ενός πραγματικού υποβρύχιου κυνηγιού.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα υποβρύχια είχαν την εντολή να «καταστρέψουν» το ένα το άλλο χρησιμοποιώντας τορπίλες κατάρτισης, ανέφερε η εφημερίδα RBC.

"Η πιο δύσκολη και κρίσιμη στιγμή των κοινών ελιγμών υποβρυχίων είναι η εκτόξευση τορπιλών ενάντια στους υποβρύχιους στόχους. Τα πληρώματα πραγματοποίησαν αυτή την άσκηση σε μονομαχία", δήλωσε ο Βόρειος Στόλος σε ανακοίνωση.

Τα σκάφη επιχείρησαν σε μέγιστο βάθος 50 μέτρων για λόγους ασφαλείας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail