Δύο δις δολάρια το χρόνο για τη Ρωσία από τις εξαγωγές όπλων στη Μέση Ανατολή

Freepen.gr - Η Ρωσία εξάγει ετησίως στις χώρες των μέσων Ανατολής όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ο διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Στρατιωτικής Τεχνικής Συνεργασίας (FSVTS) Ντμίτρι Σουγκάεφ.

"Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο ετήσιος όγκος των εξαγωγών στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή αυτή ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 10% έως 20% των συνολικών εξαγωγών", ανέφερε ο Σουγκάεφ σε έκθεση στο Dubai

Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια, ο Σουγκάεφ τόνισε την πιθανή προμήθεια ρωσικών μαχητικών Su-35, καθώς και την κατασκευή ελαφρού μαχητικού πέμπτης γενιάς βασισμένου στο Mikoyan MiG-29 για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο αξιωματούχος ανέφερε επίσης την προετοιμασία της συμφωνίας που υπογράφηκε από τη Μόσχα και το Ριάντ το 2017 για την προμήθεια των συστημάτων αεράμυνας S-400 Triumf για να τεθεί σε ισχύ.

Όσον αφορά τις παραδόσεις του ρωσικού αντι-αεροπορικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, ο Σουγκάεφ τόνισε ότι εκτελούνται σύμφωνα με το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα. Είπε επίσης ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Τουρκία στην ανάπτυξη αεροσκαφών πέμπτης γενιάς.

Ερωτηθείς για το portfolio των εντολών εξαγωγής, ο επικεφαλής της FSVTS δήλωσε ότι ανέρχεται σε περίπου 50 δις δολάρια. Οι δυτικές χώρες, ανέφερε, βρίσκονται σε αυτό το portfolio μεταξύ 10% και 20%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail