Ερντογάν: Θα καταστήσουμε την Τουρκία μία από τις κορυφαίες χώρες του κόσμου

Freepen.gr - Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε και να τιμήσουμε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτικό ηγέτη της σύγχρονης Τουρκίας, είναι να καταστήσουμε την Τουρκία μία από τις κορυφαίες χώρες του κόσμου, δήλωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας την 17ετή κυριαρχία της κυβέρνησής του ως το καλύτερο παράδειγμα σε αυτό.

«Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και να σεβόμαστε όσους έχουν αφήσει τη δημοκρατία σε μας. Δεσμευόμαστε να ανεβάσουμε τη χώρα μας στο κορυφαίο επίπεδο του κόσμου, σύμφωνα με τους στόχους του 2023. Όπως ανέφερα πάντα, η ανάμνηση και η κατανόηση του Ατατούρκ θα πρέπει να γίνεται με πράξεις όχι λόγια», δήλωσε ο Ερντογάν σε ειδική σύσκεψη της Προεδρίας για τον εορτασμό του Ατατούρκ στις 10 Νοεμβρίου.

Η δημοκρατία δεν μπορεί να ενισχυθεί απλώς μιλώντας για αυτήν αλλά υπηρετώντας την, τόνισε ο Ερντογάν.

«Δεν μπορεί κανείς να προστατεύσει την κληρονομιά του Ατατούρκ απλά μιλώντας γι 'αυτόν. Η δημοκρατία δεν μπορεί να ενισχυθεί απλά μιλώντας για αυτή. Η μεγαλύτερη συμβολή στη δημοκρατία, την οποία γιορτάζουμε με την 96η επέτειό της, έχει γίνει από τις κυβερνήσεις υπό την ηγεσία μου», είπε.

Ωστόσο δεν παρέβλεψε να αναφερθεί και στο οθωμανικό παρελθόν μιλώντας για μια κληρονομία και τις ρίζες της σημερινής Τουρκίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail