Βάζει τα γυαλιά στην Ε.Ε. ο Ασαντ: Μισείτε τον Ερντογάν αλλά τον ακούτε, να φοβάστε τις δεκάδες χιλιάδες των τρομοκρατών

Freepen.gr - Σε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Afshin Rattansi του RT, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασαντ δήλωσε ότι είναι υποκρισία για τα ευρωπαϊκά έθνη να φοβούνται ότι η Άγκυρα θα στείλει πρόσφυγες στην Ευρώπη, αλλά θα συνεχίσει να υποστηρίζει την τρομοκρατία στη Συρία.

Ο Ασάντ ισχυρίστηκε ότι η πρωταρχική ανησυχία για την Ευρώπη δεν πρέπει να είναι οι Σύριοι πρόσφυγες που ο αραβικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί τώρα να απελευθερώσει στην Ευρώπη, αλλά οι «δεκάδες χιλιάδες» τζιχαντιστών με τους οποίους η Ευρώπη είναι σύμμαχος.

«Πώς μπορείτε να φοβάστε αυτά τα λίγα εκατομμύρια, τα περισσότερα από αυτά είναι μετριοπαθείς και έχουν λίγους τρομοκράτες ανάμεσά τους, ενώ εσείς υποστηρίζετε αυτούς τους τρομοκράτες άμεσα σε δεκάδες χιλιάδες τουλάχιστον και ίσως εκατοντάδες χιλιάδες στη Συρία και δεν φοβάστε ότι θα πάνε να επιστρέψουν στη χώρα σας;»

Ο Ασάντ είπε στον Afshin Rattansi ότι, ενώ ενδέχεται να υπάρχουν ορισμένοι εξτρεμιστές μεταξύ εκείνων που εγκατέλειψαν τη χώρα που έχει απομακρυνθεί από τον πόλεμο, η πλειονότητα των προσφύγων δεν αποτελούν σοβαρή απειλή, σε αντίθεση με τους σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές που μπορεί να ενεργοποιήσουν οι προστάτες τους.

«Ας υποθέσουμε ότι η αποστολή των Συρίων και άλλων προσφύγων είναι επικίνδυνη, το πιο επικίνδυνο για την Ευρώπη είναι να υποστηρίξει τους τρομοκράτες στη Συρία, αυτό είναι το πιο επικίνδυνο μέρος».

Η σχέση μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας είναι αγάπη-μίσος, είπε ο Άσαντ. Σημείωσε ότι παρόλο που η ΕΕ "μισεί" τον τουρκικό ηγέτη και γνωρίζει ότι είναι ακραίος ισλαμιστής, τα ευρωπαϊκά έθνη δεν μπορούν παρά να ακούσουν αυτά που έχει να πει.

Στην πραγματικότητα, η σχέση μεταξύ του Ερντογάν και της ΕΕ είναι δύο τρόποι: τον μισούν, αλλά τον θέλουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail