Από πότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποφασίζει για όλους τους Ελληνες για το μεταναστευτικό;

Freepen.gr - Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το μεταναστευτικό μάλλον πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και ερωτηματικά ως προς τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση για το Νο1 σήμερα εθνικό θέμα.

> Ρώτησε τους Ελληνες αν θέλουν να σηκώσουν το βάρος και να αλλάξει οριστικά η πληθυσμιακή ταυτότητα της χώρας τους; Δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν άποψη ή να αποφασίσουν οι ίδιοι [πχ με δημοψήφισμα] για το μέλλον του τόπου τους;

> Γιατί να μην εγκατασταθούν σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα όλοι οι μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στη χώρα προκείμενου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους;

> Ποιος πείθεται περί επαναπατρισμού των μη δικαιουμένων άσυλο όταν το Σεπτέμβριο το 66,5% των αιτημάτων ενεκρίθη και όταν σε πρόσφατη πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου Προ-πο διαβάσαμε ότι αναζητούνται διαμερίσματα και τουριστικά καταλύματα;

> Ο κ. Πέτσας είπε ότι "τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια". Ποιος τον πιστεύει όταν έρχονται εβδομαδιαία πολύ περισσότεροι από όσους μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα ότι σε λίγους μήνες θα επαναληφθεί η ίδια κατάσταση;

Ο κ. Πέτσας ανέφερε:

Το ζήτημα αυτό είναι εθνικής σημασίας. Με σχέδιο, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νησιά και τους ακρίτες μας, να σηκώσουν μόνοι τους όλο αυτό το βάρος. Οι Έλληνες, όλοι μαζί, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, με αλληλεγγύη στο εσωτερικό της χώρας και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας. Η Κυβέρνηση παρέλαβε χαοτικές καταστάσεις και αναρχία. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 2019, είχαμε 68.000 εκκρεμείς αιτήσεις στην υπηρεσία ασύλου και δυόμιση χρόνια για να προσδιοριστεί η δικάσιμος για μια αίτηση. Είχαμε 14.000 προσφυγές στην Αρχή προσφυγών και περισσότερα από δύο χρόνια για τον προσδιορισμό τους. Αυτοί που δεν δικαιούνται ασύλου, θα μεταφέρονται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, μέχρι την επιστροφή τους. Και δυστυχώς, είχαμε μόλις 1.806 επιστροφές σε 4 χρόνια στην Τουρκία, βάσει της κοινής δήλωσής της με την ΕΕ. Στο μεταξύ, παρά τις σπατάλες που ερευνά η OLAF, είχε αξιοποιηθεί μόλις το 22% των ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η Κυβέρνηση άλλαξε πολιτική.

Γνωρίζετε ότι, ήδη, αποτελεί νόμο του κράτους ένα δομημένο σύστημα διεθνούς προστασίας, το οποίο αυστηροποιεί και επισπεύδει τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Γνωρίζετε, επίσης, ότι, τις τελευταίες ημέρες, υλοποιήθηκε ένα ακόμη σημαντικό κύμα μεταφοράς 1.100 προσφύγων, από τα νησιά μας στην ενδοχώρα. Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο, ολοκληρώθηκαν μεταφορές, της τάξεως των 6.500 ατόμων, καθώς άμεση προτεραιότητά μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών του Αν. Αιγαίου. Ο στόχος είναι να μεταφερθούν άλλα 4.000 άτομα με προσφυγικό προφίλ, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Ξεκάθαρη εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων, που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα. Ακολουθούμε για το σκοπό αυτό δύο αρχές:

Πρώτον, τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή. Σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια.
Και δεύτερον, ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.

Προωθείται, επίσης, η κατασκευή νέων κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο. Να ξέρουν, δηλαδή, όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, ότι δεν μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα και δεν έχουν άλλη επιλογή παρά μόνο την επιστροφή τους.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.