Παίκτη παγκόσμιας ισχύος θέλει ο Ερντογάν την Τουρκία: τι δήλωσε αναφερόμενος στον πρώτο τουρκικό δορυφόρο

Freepen.gr - Ο πρώτος δορυφόρος επικοινωνιών της Τουρκίας, ο Turksat 6A, θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2022, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας την Τετάρτη μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη στην Ανώτατη Διάσκεψη Ανεξάρτητων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (MUSIAD). Ο Turksat 6A είναι τουρκικής κατασκευής και ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αναπτυχθεί ψηφιακά τα τελευταία χρόνια καθώς επίσης πως δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι ενσωματώθηκαν στο ψηφιακό σύστημα.

"Πραγματοποιούμε επαναστατικά βήματα στη διαστημική τεχνολογία. Δημιουργήσαμε τον Οργανισμό Διαστήματος της Τουρκίας [SPA]", ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο δορυφόρος Turksat 6A θα τεθεί σε λειτουργία το 2022.

Ο δορυφόρος Turksat 6A αναπτύχθηκε από το Κέντρο Διαστημικής Συνέλευσης, Ένταξης και Δοκιμών [AIT] στην Άγκυρα.

Ωστόσο το ζουμί της ομιλίας του Ερντογάν όπως την παραθέτει το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ είναι η αναφορά του στην παγκόσμια αναδιοργάνωση υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδικασίας αναδιοργάνωσης που συμβαίνει τόσο στην περιοχή όσο και στον κόσμο σήμερα.

Ο Ερντογάν δήλωσε:

"Δεν μπορεί να υλοποιηθεί κανένα project σε αυτήν την περιοχή χωρίς την παρουσία, τη συναίνεση και τις συνεισφορές της Τουρκίας. Δεν συμμετέχουμε και δεν θα συμμετάσχουμε σε κανένα σχέδιο που αντιφάσκει με την πίστη, την ηθική, τη συνείδηση, την ιστορία ή τον πολιτισμό μας".

"Υπάρχει κόστος για αυτή την αξιέπαινη στάση", ανέφερε, αναφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια.

Είναι προφανές ότι ο αναθεωρητισμός του Ερντογάν επεκτείνεται πολύ μακρύτερα από όσο εμείς νομίζουμε. Ο στόχος του δεν είναι απλά να αναβαθμίσει την Τουρκία σε περιφερειακό επίπεδο αλλά να την καταστήσει παγκόσμιο παίκτη και πρωταγωνίστρια στα κέντρα των αποφάσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail