Μόσχα: Καμία αξιόπιστη πληροφορία για υποβρύχια πυρηνική έκρηξη στα Θάλασσα της Νότιας Κίνας



CC0
Freepen.gr - Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα Hal Turner στις Η.Π.Α. ανέφερε, επικαλούμενο ανώνυμες στρατιωτικές πηγές, ότι στις 20 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε υποθαλάσσια έκρηξη 10-20 κιλοτόνων στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Ωστόσο κανένας κυβερνητικός οργανισμός δεν έχει σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες μέχρι στιγμής, αναφέρει το sputniknews.com.

Απεναντίας ο Διευθυντής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών (SVR) Σεργκέι Νάριχκιν δήλωσε ότι η Μόσχα δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την υποτιθέμενη υποβρύχια πυρηνική έκρηξη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας συμπληρώνοντας ότι η Ρωσία προσπαθεί επί του παρόντος να ελέγξει αυτές τις αναφορές μέσω διαφόρων πηγών.

Η ραδιοφωνική εκπομπή Hal Turner Radio Show ανέφερε ότι τα ωκεανογραφικά όργανα ανίχνευσαν έκρηξη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας σε βάθος 50 μέτρων και ισχύος μεταξύ 10 και 20 κιλοτόνων. Αυτό είναι σχεδόν ίσο με τις βόμβες που οι ΗΠΑ έριξαν στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα, το οποίο επικαλέστηκε ανώνυμες στρατιωτικές πηγές, ανέφερε ότι είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο σεισμού.

Η εκπομπή ισχυρίστηκε ότι η Κίνα θα μπορούσε να πυροδότησε ένα υποβρύχιο πυρηνικό όπλο για να τυφλώσει τυχόν υποβρύχια των ΗΠΑ που ενδεχομένως υπάρχουν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς και να στείλει στην Ουάσινγκτον μήνυμα για τις ενέργειές της στην περιοχή.

Η εκπομπή επικαλέστηκε επίσης το παγκόσμιο δίκτυο παρακολούθησης του περιβάλλοντος uRADMonitor, ότι υπήρχαν «σημαντικές αναγνώσεις ακτινοβολίας» στις κινεζικές ακτές κοντά στο σημείο όπου συνέβη η έκρηξη. Την ίδια στιγμή, η ιαπωνική εφημερίδα Ryukyu Simpo ανέφερε ότι οι μετρήσεις, που διενεργήθηκαν από τον κινεζικό στρατό, δεν έδειξαν καμία αύξηση στις μετρήσεις της ακτινοβολίας.

Ωστόσο το ίδιο το  uRADMonitor κάνει λόγω για ψευδείς ειδήσεις όσον αφορά τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail