Ένα σπουδαίο εικονογραφημένο αφιέρωμα στη μεγάλη μορφή της Καππαδοκίας, Αγιο Αρσένιο από το Πατριαρχείο Αντιοχείας

Freepen.gr - Το Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει ξεχωρίσει μέσα στη λαίλαπα του πολέμου της Συρίας. Πολλές δράσεις και συχνά στην πρώτη γραμμή δίπλα σε όλους με μπροστάρη τον ίδιο τον Πατριάρχη, Ιωάννη Ι'.

Χθες το Πατριαρχείο Αντιοχείας δημοσίευσε στα αγγλικά μια εικονογραφημένη έκδοση με το βίο του Αγίου Αρσενίου, νονού του Αγίου Παϊσίου και σπουδαία μορφή της Ορθοδοξίας στην αγιοτόκο Καππαδοκία.

Μέσα σε λιτή και ταυτόχρονα τόσο γεμάτη έκδοση παρουσιάζεται ο βίος του μεγάλου μας Αγίου. Από τη θαυμαστή διάσωσή του όταν ήταν παιδί από τον Αγιο Γεώργιο έως τη χειροτονία του. Ο τρόπος που δίδασκε τα παιδιά ξεγελώντας τους Οθωμανούς αλλά και τα αμέτρητα θαύματα, τόσο αυτά που έζησε ο ίδιος όσο και έπραξε προς δόξα Θεού.

Η παρουσίαση της Παναγίας στο Θεό, η εμφάνιση του Αγίου Χαραλάμπους για να ψάλλει μαζί με τον Αρσένιο και τον ψάλτη την παραμονή της εορτής του, το μαρμάρωμα των Τούρκων κλεφτών και στρατιωτών κι η θαυμαστή μεταστροφή τους.

Η προφητεία του για τον ξεριζωμό αλλά και το μέλλον ενός μωρού, που βάπτισε ο ίδιος, μετέπειτα ευρύτερα γνωστού και λαοφιλούς, του Αγίου Παϊσίου. 

Η μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη από τα Φάρασα τιμάμαι στις 10 Νοεμβρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail