Ερντογάν σε Μακρόν: Να ελέγξεις πρώτα το δικό σου εγκεφαλικό θάνατο πριν επιτεθείς σε συμμάχους του ΝΑΤΟ

Maxim Shipenkov/Pool via REUTERS
Freepen.gr - Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν θα πρέπει να καθορίσει το επίπεδο του «εγκεφαλικού θανάτου» του, πριν κατηγορήσει το ΝΑΤΟ για έλλειψη φαιάς ουσίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Γαλλία δεν έχει κανένα δικαίωμα να επικρίνει τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία ή να κάνει υποθέσεις για το ΝΑΤΟ ως σύνολο, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή. Ο Τούρκος ηγέτης μάλιστα επιτέθηκε στον Μακρόν προσωπικά, αλλάζοντας εκ νέου τον ισχυρισμό του Γάλλου Προέδρου ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε «εγκεφαλικό θάνατο».

"Πρώτα απ 'όλα, ελέγξτε το δικό σας εγκεφαλικό θάνατο. Αυτές οι δηλώσεις είναι κατάλληλες μόνο για ανθρώπους σαν εσάς που βρίσκονται σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου" ανέφερε ο Ερντογάν.

Αυτή η δήλωση έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την ανταλλαγή σκληρών λόγων μεταξύ του Παρισιού και της Άγκυρας σχετικά με το ΝΑΤΟ και τη σύγκρουση στη Συρία. Ο Μακρόν προειδοποίησε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να δείξει αλληλεγγύη στις αμφιλεγόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu πυροδότησε γρήγορα την κατάσταση υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία ήταν «χορηγός τρομοκρατίας», προφανώς αναφερόμενος στις προηγούμενες συναντήσεις του Μακρόν με εκπροσώπους Κούρδων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail