Πάμε προς καταστροφή: Λευκή πετσέτα έριξε ο Χρυσοχοΐδης - Ακόμη "προσφυγικό" βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για "ακραίους"

Έκκληση στις ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν δράση για τις συνεχόμενες και αυξημένες μεταναστευτικές ροές έκανε ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό. Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης ρίχνοντας ουσιαστικά λευκή πετσέτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται και προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν ο μηχανισμός ολόκληρης της ΕΕ είχε κινητοποιηθεί «δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το ‘τσουνάμι’ ανθρώπων»

«Η ομολογία του κ. Χρυσοχοΐδη ότι «η κατάσταση στα νησιά είναι πέρα από κάθε διαχείριση» αποτελεί μία ακόμη κυνική επιβεβαίωση της καταστροφικής ανεπάρκειας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη στη διαχείριση του προσφυγικού» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να μιλά για "προσφυγικό" αντί για "μεταναστευτικό" ενώ χαρακτηρίζει ως "ακραίους κύκλους" όσους αντιδρούν:

«Μετά από τέσσερις μήνες χαρακτηριστικής αδράνειας, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι ροές οφείλονται σε γεωπολιτικούς λόγους. Βρίσκεται όμως πλέον αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της ξενοφοβικής της ρητορείας, με την οποία υποδαύλισε τις αντιδράσεις που βλέπουμε σήμερα από ακραίους κύκλους αλλά και από δικούς της δημάρχους».



Σχόλιο Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις Χροσοχοΐδη στο Ευρωκοινοβούλιο για προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Σηκώνουν τα χέρια ψηλά

Δεν απαιτούν από την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της

Την ώρα που τα νησιά μας και όλη η Ελληνική κοινωνία εκπέμπουν SOS, ο αρμόδιος Υπουργός της Ελλάδας επιλέγει να «σηκώσει τα χέρια ψηλά».

Ενώ ομολογεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου ότι «η κατάσταση στα νησιά δεν είναι διαχειρίσιμη», επιμένει στην ίδια αδιέξοδη πολιτική, στην εφαρμογή της Κοινής δήλωσης «Ε.Ε. – Τουρκίας» ως είναι, επιμένει να μην δίνει ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα.

Δεν ζητά νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, και περιορίζεται σε δήθεν «μέτρα» που δεν λύνουν το πρόβλημα.

Ο αρμόδιος Υπουργός δεν ομολόγησε μόνο την ανικανότητα και ανεπάρκεια της Κυβέρνησης, αλλά το χειρότερο παραδέχτηκε την αδυναμία της να ορθώσει ανάστημα, να διεκδικήσει από την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Συνεχίζουν αμετανόητοι την πολιτική που καταδικάζει την Ελλάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail