Ιταλία, Ισπανία κι Ιαπωνία προτιμούν τις συναλλαγές με μετρητά κι αντιστέκονται στην εξαφάνιση του χρήματος

analogicus / pixabay
Freepen.gr - Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν φυσικά μετρητά, ενώ τα έθνη στην Ασία έχουν αγκαλιάσει τις πληρωμές χωρίς μετρητά. Αυτό είναι το συμπέρασμα του Παγκόσμιου Ταμειακού Απολογισμού του 2018 που αναφέρει διάφορες μελέτες που αναλύουν τη συνήθεια των ανθρώπων να πληρώνουν με μετρητά ή κάρτες (ή ακόμα και κινητά).

Τα συμπεράσματα αυτών των μελετών παρουσιάζει σε ένα ενδιαφέρον γράφημα η Katharina Buchholz για το statista.com.

Ενώ οι περισσότερες μελέτες είναι οι λεγόμενες μελέτες ημερολογίου όπου οι άνθρωποι καταγράφουν την καθημερινή τους ζωή, έχουν σχεδιαστεί διαφορετικά και μπορεί να αποφέρουν διαφορετικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η σύγκριση των στοιχείων δείχνει ενδιαφέρον στο να αποκτηθεί μια γενική κατανόηση των χωρών που επιλέγουν τη χρήση μετρητών.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις εξαιρέσεις από τον κανόνα των ασιατικών χωρών που αγαπούν τις πληρωμές χωρίς μετρητά. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα το "Cashless Vision", το οποίο επιδιώκει να αυξήσει τις ταμειακές πληρωμές στο 40% μέχρι το 2025. Αυτή τη στιγμή, μόνο το 18% των πληρωμών στην Ιαπωνία είναι χωρίς μετρητά, σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση. Αν και αυτό είναι συγκρίσιμο με τα ποσοστά σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία, η Κίνα και η Νότια Κορέα έχουν προτιμήσει τη χρήση του πλαστικού/ηλεκτρονικού χρήματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail