Άλλοι τρεις διακινητές στη Θράκη που πούλησαν τσαμπουκά στα χέρια της ΕΛΑΣ: Άραγε θα πάνε μέσα;

Συνελήφθησαν χθες (22-11-2019), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, απ ό αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές, ένας 31χρονος ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 41 και 36 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρείς διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τρείς (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής (ύψος της ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής), αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς .

Τελικά στο ύψος του οικισμού Ροδίτη, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 31χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση.

Στη δεύτερη περίπτωση, το πρωί στην Εθνική Οδό Ορμενίου - Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 41χρονο, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, πλησίον του κόμβου Αρδανίου στην Εγνατία Οδό το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο δράστης συνελήφθη, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τρείς (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι στη σχετική δικογραφία ο 41χρονος κατηγορείται και για πλαστογραφία πιστοποιητικών, καθόσον βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις πλαστές ταυτότητες των αρχών της Βουλγαρίας.

Στην τρίτη περίπτωση, το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής .

Λίγο πιο κάτω, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τον συνοδηγό τράπηκαν πεζοί σε φυγή. Άμεσα οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 36χρονο οδηγό του οχήματος, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα και τρία πλαστά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail