Η απόκτηση προηγμένων όπλων από Ρωσία-Κίνα για το Ιράν φοβίζει τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Η Ρωσική Ομοσπονδία θα μπορούσε να προμηθεύσει την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν με το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 ήδη από το επόμενο έτος, ανέφερε σε σημερινό της δημοσίευμα η ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta.

"Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα μπορούν να γίνουν οι κύριοι εξαγωγείς προηγμένων όπλων στο Ιράν, αφού αρθεί το εμπάργκο όπλων στη χώρα", αναφέρει η Nezavisimaya Gazeta.

"Το Πεντάγωνο έχει πολλές ανησυχίες. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει το Ιράν όσον αφορά την απόκτηση της τελευταίας τεχνολογίας. Το Ιράν, όπως και οι αμερικανοί στρατιωτικοί σημειώνουν, ενδιαφέρεται για μαχητικά πολλαπλών ρόλων Su-30, εκπαιδευτικά μάχης Yak-130 και άρματα μάχης T-90. Τα συστήματα S-400, καθώς και τα συστήματα παράκτιων πυραύλων Bastion, μπορεί να επίσης να αποκτηθούν", πρόσθεσαν.

Σύμφωνα με την Avia.Pro, μόλις καταργηθούν οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράν, θα συναφθεί αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν και μέσα σε λίγες εβδομάδες τέτοια όπλα θα μεταφερθούν στον στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας , και, προφανώς, αυτό ακριβώς ανησυχεί τις ΗΠΑ.

Ούτε το Ιράν ούτε η Ρωσία σχολίασαν πρόσφατα τον ισχυρισμό αυτό, αλλά αν είναι αλήθεια, αυτό θα αποτελούσε σημαντική ώθηση στις αεροπορικές άμυνες του Ιράν, καθώς σήμερα διαθέτουν το ρωσικό S-300.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail