Ασαντ: Βάλατε κυρώσεις για να στρέψετε το λαό εναντίον μας και ξαναβάζετε να τον τιμωρήσετε που μας στήριξε!

Freepen.gr - Οι κυρώσεις που έθεσαν η Αμερική και η Ευρώπη στη Δαμασκό εξυπηρετούν ένα μόνο στόχο: να στρέψουν τους πολίτες ενάντια στην κυβέρνηση και να τους υποστηρίξουν την ατζέντα της Δύσης, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασάντ δήλωσε σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο RT.

Οι περιορισμοί που επέβαλαν η ΕΕ και οι ΗΠΑ εναντίον της Συρίας είχαν ως στόχο αρχικά τους Σύριους, έτσι ώστε να κατηγορούν την κυβέρνηση για τα δεινά τους και τελικά να επαναστατήσουν, δήλωσε ο πρόεδρος Assad στον Afshin Rattansi του RT. Τώρα, καθώς η Δύση έχει συνεχίσει να ανανεώνει τις κυρώσεις κάθε χρόνο για σχεδόν μια δεκαετία, εξυπηρετούν έναν άλλο στόχο: να τιμωρήσουν τους Σύριους επειδή αρνήθηκαν να υποχωρήσουν στην πίεση, δήλωσε ο πρόεδρος.

Αυτοί οι άνθρωποι αναμενόταν να στραφούν ενάντια στην κυβέρνησή τους κατά τα διάφορα στάδια του πολέμου, αλλά δεν το έκαναν. Υποτίθεται ότι θα υποστήριζαν τους τρομοκράτες - τους «μετριοπαθείς αντάρτες» και τους «αγγέλους» των Λευκών Κρανών - αλλά οι άνθρωποι δεν το έκαναν και στέκονταν με την κυβέρνησή τους. Έτσι, πρέπει να υποφέρουν. Πρέπει να πληρώσουν το τίμημα και να μάθουν το μάθημά τους ότι πρέπει να σταθούν με την ατζέντα [της Δύσης].

Ο Ασαντ θεωρεί επίσης ότι η επιβολή κυρώσεων αποτελεί μια απελπιστική προσπάθεια να ανατραπεί η κυβέρνηση στη Δαμασκό, η οποία μέχρι στιγμής επέζησε από έναν πικρό εμφύλιο πόλεμο και μια μεγάλη τρομοκρατική παρουσία. Αυτά τα σχέδια προορίζονται να αποτύχουν, σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή η κοινή γνώμη δεν θα ταλαντεύεται τόσο εύκολα μετά από αυτό που είδαν οι Σύριοι κατά τη διάρκεια του πολέμου.

"Αυτό μπορεί να είναι και μια τελευταία απόπειρα να τους ωθήσει να είναι εναντίον της κυβέρνησης. Δοκίμασαν τον περασμένο χειμώνα, το δοκίμασαν νωρίτερα, αλλά δεν λειτούργησε επειδή οι άνθρωποι γνώριζαν όλη την ιστορία και ήξεραν πού βρίσκονται τα συμφέροντά τους».

Η Συρία έχει πληγεί από πολλούς γύρους κυρώσεων από το 2011. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ περιλαμβάνουν τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της Συρίας και εμπάργκο στις πωλήσεις πετρελαίου. Η απαγόρευση των ΗΠΑ όσον αφορά την εξαγωγή, την πώληση και την παροχή υπηρεσιών και τις επενδύσεις στη Συρία έχει επίσης τεθεί σε ισχύ. Οι κυρώσεις της ΕΕ δεν είναι τόσο σοβαρές, αλλά έχουν επίσης πλήξει σοβαρά την οικονομία και περιλαμβάνουν εμπορικούς περιορισμούς, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, απαγορεύσεις ταξιδίων και εμπάργκο όπλων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail