Περάσαμε στο ντούκου τη συμφωνία με τον Κινέζο; Χαρίζουμε τον Πειραιά και πουλάμε...ακτινίδια

Smaragd / pixabay
Επειδή χθες η χώρα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα το ερωτευμένο ζευγαράκι ΜΑΤ - "αγριεμένης νεολαίας" που είχε εσωτερικά γυρίσματα αυτή την φορά στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, ενώ είχαμε και γνωστούς guest star από τον χώρο της πολιτικής, δεν είδαμε την συμφωνία της κυβέρνησης με τον Κινέζο.

Ελένη Παπαδοπούλου

Την περάσαμε κάπως στο ντούκου ή μου φαίνεται; Γιατί άραγε; Διαβάζω λοιπόν τις 16 εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες και δεν ξέρω αν είναι η εντύπωση μου, αλλά νομίζω ότι ξεπουλήσαμε στους Κινέζους λιμάνι, ενέργεια, μεταφορές κτλ με αντάλλαγμα να πουλάμε κάτι περισσότερα ακτινίδια και κροκό Κοζάνης. Μία αίσθηση ότι ήρθαν οι Κινέζοι και μας δώσαν καθρεφτάκια και μείς δώσαμε τα ορυχεία διαμαντιών την έχω να πω την αλήθεια.

Πέραν της παραχώρησης του Πειραιά, κορυφαίου και στρατηγικού λιμανιού, που δεν το δίνεις για ακτινίδια και κροκό, αλλά ούφο ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε, θα σταθώ στο πολιτιστικό κομμάτι.

Πήγαν λοιπόν και υπέγραψαν συνεργασία στους τομείς της τηλεόρασης, προφανώς κοινές παραγωγές γενικά στα ηλεκτρονικά οπτικοακουστικά. Δηλαδή δεν μας έφταναν τα τούρκικα που μας έχουν πάρει τα αυτιά, δεν μας έφταναν οι αμανέδες της αραβίλας, τώρα πρέπει να βομβαρδιστούμε και με κινέζικα. Να κάνουμε συμπαραγωγές με τους Κινέζους να δω τί θα βγει που θα γελάνε και οι πέτρες.

Στο νούμερο 9 και στο 10 βλέπω ότι οι Κινέζοι ιδρύουν εδώ έδρες σε πανεπιστήμια και Κέντρο Κινεζικών Σπουδών, για την διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας και την προώθηση του κινεζικού πολιτισμού ΑΛΛΑ δεν βλέπω να κάνουμε και εμείς το ίδιο στην Κίνα. Ποιά ανταλλαγή έχουμε εδώ και μου διαφεύγει;

Λυπάμαι, αλλά καθόλου ενθουσιασμένη δεν είμαι με το γεγονός. Δεν είναι καλό αυτό το ξεβράκωμα σε όλα τα επίπεδα.

Ανάπτυξη δεν σημαίνει ξεπούλημα σε Κινέζους.
Και θα επανέλθω στο θέμα γιατί είναι σοβαρό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail