Μελέτη: σχεδόν πέντε εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες στην Ευρώπη, οι περισσότεροι είναι νέοι άνδρες

jeffbalbalosa / pixabay
Freepen.gr - Τα στοιχεία από μια νέα μελέτη αποκάλυψαν ότι οι μισοί από τους σχεδόν πέντε εκατομμύρια λαθρομετανάστες που ζουν στην Ευρώπη βρίσκονται είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο είτε στη Γερμανία. Οι περισσότεροι είναι άνδρες ηλικίας για στρατιωτική υπηρεσία.

Το 2017, ο εκτιμώμενος αριθμός παράνομων μεταναστών που ζούσαν στην Ευρώπη ήταν μεταξύ 3,9 και 4,8 εκατομμύρια. Από τον αριθμό αυτό, παρά την ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η συντριπτική πλειοψηφία - το 70% - των παράνομων μεταναστών επέλεξε να ζήσει σε τέσσερις μόνο χώρες, ενώ το 50% ζει σε δύο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Η ίδια μελέτη, η οποία πραγματοποιήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Pew, διαπίστωσε ότι πάνω από το ήμισυ των σχεδόν 5 εκατομμυρίων παρανόμων που ζούσαν στην Ευρώπη ήταν άνδρες, ενώ το 65% είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών.

To Pew Research Center διαπίστωσε ότι από τα 500 εκατομμύρια άτομα που ζουν στις 32 ευρωπαϊκές χώρες, από 3,9 έως 4,8 εκατομμύρια ήταν παράνομοι μετανάστες. Αυτό, σε σύγκριση με 3 έως 3,7 εκατομμύρια παράνομους που καταγράφηκαν το 2014 στην Ευρώπη.

Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία - που μαζί αποτελούν το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού της Ευρώπης - φιλοξενούν το 70% του συνολικού αριθμού των παράνομων μεταναστών. Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία αντιπροσωπεύουν μαζί το 50% περίπου των παρανόμως εισελθόντων μεταναστών της Ευρώπης.

Το 30% των παράνομων μεταναστών προέρχεται από χώρες της Ασίας, όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Το 23% προέρχεται από χώρες που θεωρούνται ευρωπαϊκές, όπως η Ρωσία ή η Τουρκία. Το 21% προέρχεται από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως το Ιράκ ή τη Συρία, ενώ το τελευταίο 17% προέρχεται από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής όπως η Ερυθραία και η Νιγηρία.

Κατά μέσο όρο, ένας στους πέντε μετανάστες που ζουν στην Ευρώπη βρίσκεται εδώ παράνομα. Ο αριθμός αυτός διαφέρει από χώρα σε χώρα, ωστόσο, ένας στους δύο μετανάστες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται εκεί παράνομα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail