Γεωπολιτικό σπριντ ΗΠΑ - Ρωσίας για το "πιάσιμο" στρατιωτικών θέσεων στη βορειο-ανατολική Συρία

Freepen.gr - Μια μεγάλη εισροή αμερικανικών στρατευμάτων παρατηρήθηκε στη βορειοανατολική Συρία αυτό το μήνα για να αντιμετωπίσει νέα ρωσικά σχέδια. Αυτό η εξέλιξη εντάσσεται στη γενικότερη αλυσίδα των κυβιστήσεων από την αρχική απόφαση Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία σημειώνει η ισραηλινή ιστοσελίδα debka.com.

Στις 13 Οκτωβρίου, όταν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Mark Esper ανακοίνωσε την απόφαση να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη βορειοανατολική Συρία, η κυβέρνηση της χώρας κατηγορήθηκε ότι εγκατέλειψε τους συμμάχους Κούρδους, τον πυρήνα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, οι οποίοι νίκησαν το ISIS και άνοιξαν την πόρτα για το Ιράν να ξεπεράσει τα ιρακινά-συριακά σύνορα.

Ωστόσο, αναφέρει η DEBKAfile, μετά από διεξοδική έρευνα κι επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές και πληροφορίες της, αποκαλύπτει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Ενώ σημαντικές αμερικανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν πράγματι από τις συριακές βάσεις τους με κατεύθυνση το Ιράκ με μεγάλο όγκο εξοπλισμού, αμερικανικές στρατιωτικές ενισχύσεις καταφθάνουν συνεχώς στη βορειοανατολική Συρία. Όχι μόνο δεν υπάρχουν εγκαταλειμμένες βάσεις, αλλά δημιουργήθηκαν νέες, μεταξύ των οποίων μία ή περισσότερες νέες αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ. Επιπλέον, οι αμερικανικές δυνάμεις αναλαμβάνουν τα πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας μετά την ανάληψη του ελέγχου τους από τις SDF.

Οι ρωσικές δυνάμεις, οι στόχοι των οποίων στη Συρία έως τώρα είχαν περιοριστεί σε μια ναυτική βάση στην Ταρσό και μια μεγάλη αεροπορική βάση στο Χμέιμιμ κοντά στη Λατάκια, αποφάσισαν ξαφνικά να εγκαταστήσουν στρατιωτικές θέσεις στο βορρά ως αντίβαρο σε στρατιωτικούς κόμβους των ΗΠΑ στον Κόλπο και το Ιράκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail