Αφορολόγητο: Οι καταθέσεις θα είναι το θύμα…

Οι καταθέσεις θα είναι το θύμα της απόφασης της κυβέρνησης για το χτίσιμο του αφορολογήτου, σύμφωνα με την οποία ο φορολογούμενος θα πρέπει να πραγματοποιεί συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματός του. 

Από: ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Αυτό επισημαίνει το ΙΟΒΕ στην τριμηνιαία έκθεσή του, βγάζο­ντας κίτρινη κάρτα στην υποχρεωτική διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30% του εισοδήματος των φορολογουμένων. Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας τονίζει: «Τα μεσαία εισοδήματα, με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας που σχεδιάζεται, δεν πρόκειται να δουν παρά μια συμβολικού τύπου ελάφρυνση στην τσέπη τους». 

Αντικίνητρο για αποταμίευση! 

Κρούει, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου ο κ. Ν. Βέττας, τονίζοντας: «Δημιουργούνται α­ντικίνητρα στην αποταμίευση για τα υψηλότερα εισοδήματα. Το ΙΟΒΕ προτείνει τη θέσπιση ισοδύναμων κινήτρων για ενίσχυση της αποταμίευσης και έκπτωση φόρου για μακροχρόνιες τοποθετήσεις σε εγχώρια χρεόγραφα». Προτείνει ακόμη ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ «την επιστροφή 5% της αξίας των συναλλαγών με κάρτα σε στοχευμένες συναλλαγές και μικρή έκπτωση στον φόρο εισοδήματος σε περίπτωση υψηλής χρήσης ηλεκτρονικών μέσων σε κλάδους μέτριου και υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής». 

Από τις απόλυτα σωστές προτάσεις – υποδείξεις αποδεικνύεται ότι και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στην πεπατημένη όλων σχεδόν των προηγούμενων κυβερνήσεων, που είχαν… λάβαρο το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»! Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της αξίας των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών στις χώρες της ΕΕ-28 είναι 36,7%, στην Ευρωζώνη 29,3% και στην Ελλάδα 18,4%.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.