Δηλαδή Προκόπη Παυλόπουλε Ελλάδα και πραγματικός Ελληνας σημαίνει μια ρακέτα κι ένα μπαλάκι;

Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου προς τον Στέφανο Τσιτσιπά για την μεγάλη του νίκη στον τελικό Τουρνουά Τένις ΝΙΤΤΟ ATP Finals 2019 στο Λονδίνο

Με την μεγαλειώδη νίκη σου, αποτέλεσμα του απαράμιλλου ταλέντου σου και της αδάμαστης θέλησής σου, από την μια πλευρά πιστοποίησες ότι πλησιάζεις, ολοένα και περισσότερο, στην κορυφή του παγκόσμιου τένις. Και, από την άλλη πλευρά, απέδειξες, στο διεθνές αθλητικό στερέωμα και όχι μόνο, τι σημαίνει Ελλάδα και τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας.

Του Στρατή Μαζίδη

Το παραπάνω είναι το συγχαρητήριο μήνυμα του [απερχόμενου] ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Στέφανο Τσιτσιπά που κέρδισε ένα από τα πολλά διεθνή τουρνουά στα οποία συμμετέχει. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των πολιτικών της χώρας μας είτε να σπεύδουν να συγχαρούν είτε να συλλυπηθούν.

Σε κάθε επιτυχία έχουμε τις αποδείξεις του πόσο Ελληνας είναι κάποιος αλλά και δια της πράξης ορισμό του τι σημαίνει πραγματικός Ελληνας, μιας και ο ΠτΔ προφανώς θέλει να κάνει και το διαχωρισμό με τους πιθανούς καινούριους Ελληνες χάρη στο νόμο για την ιθαγένεια που κι αυτός υπέγραψε.

Μεγαλειώδης νίκη, απαράμιλλο ταλέντο, αδάμαστη θέληση, λές και διαβάζεις για κάποιον τρελό λοχαγό που με την ομάδα του στη μάχη έκρινε τον πόλεμο. Ο καθ' όλα σεβαστός κ. Τσιτσιπάς δεν εκπροσωπούσε την Ελλάδα, αλλά τον εαυτό του. Και πολύ καλά έκανε, κάνει και θα κάνει. Και πολύ καλύτερα θα κάνει να γίνει κάτοικος Μονακό για να μην του πάρει η εφορία τα μισά και τα υπόλοιπα το ΤΕΒΕ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ και όπως αλλιώς θα λέγεται μεθαύριο για να συντηρείται το Δημόσιο που ο ΠτΔ ως ΥΠΕΣ του καταλληλότερου βοήθησε να γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο.

Τι σημαίνει όμως κ. ΠτΔ Ελλάδα; Γιατί προσωπικά βλέπω μια Ελλάδα η οποία είναι ξέφραγο αμπέλι. Όποιος θέλει μπαίνει, ό,τι θέλει δηλώνει και ό,τι θέλει κάνει. Βλέπω μια Ελλάδα που έχει 35 δις μαξιλάρι, 5,75 δις πρωτογενές πλεόνασμα αλλά δεν κάνει τίποτε για να προστατεύσει την άμυνά της. Βλέπω μια Ελλάδα με σχολεία χωρίς καθηγητές και νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Βλέπω μια Ελλάδα δίχως ελευθερία έκφραση, δίχως σεβασμό στη λαϊκή βούληση. Βλέπω μια Ελλάδα χώρο, αλλά όχι χώρα.

Τι σημαίνει πραγματικός Ελληνας; Όποιος είναι τενίστας, είναι Ελληνας; Πας μη τενίστας, βάρβαρος; Αδάμαστη θέληση δεν έχουν όλοι αυτοί οι συμπατριώτες μας που παλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για να ανταπεξέλθουν σε μια χώρα που είναι ανεπιθύμητοι; Αυτοί που τρώνε στα σκουπίδια και κοιμούνται στο δρόμο τι είναι; Όλοι όσοι προσπαθούν να προκόψουν στη χώρα που έχει πρόεδρο έναν Προκόπη, τι είναι; Όλοι εκείνοι που έφυγαν, άλλος νωρίς, άλλος αργότερα γιατί δεν τους άντεχε άλλο η Ελλάδα, τι είναι; 

Σε λίγους μήνες κ. ΠτΔ θα φύγετε όπως όλα δείχνουν για την ώρα από το πολυτελές γραφείο σας. Θα έχετε πλέον άφθονο χρόνο να γυρίσετε και να περπατήσετε αυτόν τον τόπο για να δείτε τι σημαίνει Ελλάδα και τι πραγματικός Ελληνας. Έπειτα θα μπορέσετε να κάνετε και την αυτοκριτική ως προς το τι προσφέρατε εσείς σε αυτόν τον τόπο [αν προσφέρατε] και αν δίκαια φτάσατε για πέντε χρόνια να είστε ο πρώτος πολίτης του.

Ο πραγματικός Ελληνας κάποτε ήταν εργατικός, έκανε οικογένεια, πίστευε σε ένα όραμα και το υπηρετούσε. Σήμερα θέλει να διοριστεί στο δημόσιο, να βγει το ταχύτερο στη σύνταξη, να έχει το κινητό, να βρει τον τρόπο να περνά καλά παρά τις άθλιες συνθήκες κι όλα τα υπόλοιπα ας λυθούν μαγικά από μόνα τους.

Το είπαμε χθες και το επαναλαμβάνουμε. Η χώρα μας έχει μεγάλη σχέση με το τένις. Είναι το μπαλάκι στις ρακέτες τρίτων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail