Τα τανκς του Συριακού Στρατού τσουλάνε στη ΒΑ Συρία για πιθανή αναμέτρηση με τουρκικά στρατεύματα

Freepen.gr - Η τουρκική στρατιωτική επέκταση στη βορειοανατολική Συρία έχει παρεμποδιστεί από την πρόσφατη άφιξη των αρμάτων μάχης του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) και των βαρέων όπλων, σύμφωνα με μια πηγή από τις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις, του Al-Masdar News.

Σύμφωνα με την πηγή, ο Συριακός Στρατός έχει αναπτύξει βαρύ οπλοστάσιο σε πολλά συνοριακά σημεία στη βορειοανατολική Συρία, κάτι που δεν είχε συμβεί στην αρχή της αποστολής τους τον Οκτώβριο.

Η πηγή δήλωσε ότι ο Συριακός Στρατός έχει αναπτύξει αρκετά τάγματα αρμάτων μάχης στην πρώτη γραμμή γύρω από την περιοχή Tal Tamr στην Al-Hasakah και την κεντρική πόλη της 'Ayn' Issa στην Al-Raqqa, επισημαίνοντας ότι οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία μαχητές είχαν προηγουμένως προσπαθήσει να προχωρήσουν σε αυτούς τους τομείς.

Προσθέτει ότι ο Συριακός Στρατός έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τον έλεγχο των συριακο-τουρκικών συνόρων και δε θα δεχτεί καμία ώθηση από τους μαχητές και τον τουρκικό στρατό σε αυτούς τους τομείς.

Το τουρκικό καθεστώς έχει ήδη κατηγορήσει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασάντ ότι προστατεύει τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων, ενώ παράλληλα διαμαρτύρεται για την παρουσία των τελευταίωνυ κατά μήκος των συνόρων.

Ωστόσο, παρά τις καταγγελίες της Άγκυρας, η συριακή κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί μαζί της μέχρι να σταματήσει την υποστήριξή της σε τρομοκράτες.

Η απουσία διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Δαμασκού και της Άγκυρας έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την ειρήνη στη Συρία, καθώς η συνεχιζόμενη στήριξη των ομάδων που αγωνίζονται εναντίον του κράτους οδήγησε τη συριακή κυβέρνηση να παραμείνει εχθρική προς τα αιτήματα του τουρκικού καθεστώτος προς τους Ρώσους εταίρους .
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail