Τσιφλικάς στο Πακιστάν αψηφά αποφάσεις Δικαστηρίων: καταδιώκει Χριστιανούς για να τους πάρει τα σπίτια

Freepen.gr - Στις 16 Νοεμβρίου, ένας όχλος 50 μουσουλμάνων ανδρών με πιστόλια και άλλα όπλα επιτέθηκε στις χριστιανικές οικογένειες του Jhalar Peer Bakash, μιας μικρής γειτονιάς που βρίσκεται στη Λαχόρη. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, μια χριστιανή έφηβη, η Σόνια Σαργούρ, σκοτώθηκε και έξι άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

"Η επίθεση είχε ως στόχο να εκτοπίσει περίπου δέκα χριστιανικές οικογένειες από αυτή την περιοχή", δήλωσε ο Nazir Masih, τα πόδια του οποίου τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, στο International Christian Concern (ICC). "Ο Arshad Kambho, ένας επιβλητικός μουσουλμάνος, θέλει να αρπάξει την ιδιοκτησία των χριστιανών".

Σύμφωνα με τον Bashir Masih, άλλος χριστιανός κάτοικος του Jhalar Peer Bakash, ο Kambho προσπαθεί να κλέψει τις ιδιοκτησίες των χριστιανικών οικογενειών από το 2015. Τότε, ο Kambho υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της Jhalar Peer Bakash. Ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε το 2016 και το δικαστήριο εξέδωσε οριστική απόφαση υπέρ των χριστιανών. Ο Kambho δεν ικανοποιήθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά το αίτημα του Jhalar Peer Bakash απορρίφθηκε ξανά το 2018 από το Ανώτατο Δικαστήριο.

"Από τότε, ο Kambho δημιουργεί διαμάχες με τους χριστιανούς για να τους βλάψει και να τους σύρει σε μια κατηγορία", ανέφερε ο Bashir Masih.

"Κοντά είναι ένα από τα κορυφαία σπίτια της χώρας" εξήγησε ο Nazir Masih. "Είναι μια ευκαιρία για τους κατακτητές γης και τους επενδυτές, οπότε ο Kambho παρενοχλεί τους χριστιανούς για να τους αφήσει να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους. Αυτό θα του δώσει μια ευκαιρία να πουλήσει την περιουσία των Χριστιανών στην υπηρεσία κατοικιών σε ελκυστική τιμή».

"Ο Arshad Kambho και οι σύντροφοί του μας έχουν  αδικήσει", συνέχισε ο Nazir Maish. "Έχει σκοτώσει ένα κορίτσι, τραυμάτισε άλλους και παραβίασε τις εντολές του δικαστηρίου. Ως εκ τούτου, πρέπει να τιμωρηθεί για τις πράξεις του".

Η αστυνομία έχει καταγράψει μια Πρώτη Έκθεση Πληροφοριών (FIR # 971/19) κατά των επιτιθέμενων. Ωστόσο, κανένας από τους επιτιθέμενους που εντοπίστηκαν στο FIR δεν συνελήφθη από την αστυνομία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail