Ξυλοφόρτωσαν Χριστιανούς χωρικούς κι απειλούν να κάψουν τα σπίτια τους για να μην κατασκευάσουν εκκλησία

Freepen.gr - Στις 4 Νοεμβρίου, ένας όχλος ενόπλων μουσουλμάνων σταμάτησε τους χριστιανούς ενώ κατασκεύαζαν μια εκκλησία στο χωριό Chak 211 / EB, που βρίσκεται κοντά στο Arifwala, στην περιοχή Pakpattan της επαρχίας Punjab του Πακιστάν. Σύμφωνα με τους τοπικούς χριστιανούς, οι ηγέτες των χωριών τους αρνούνται τα βασικά συνταγματικά τους δικαιώματα αναφέρει το International Christian Concern.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας όχλος ενόπλων μουσουλμάνων, με επικεφαλής έναν τοπικό γαιοκτήμονα, ονόματι Chaudhry Saleem Gujar, αντιμετώπισε τους χριστιανούς που έκτιζαν έναν τοίχο και μια πύλη για να περιβάλλουν έναν καινούριο ναό. Ο όχλος κατεδάφισε τον τοίχο και έδειρε τους παρόντες Χριστιανούς.

Ένας εργολάβος που εργάζεται στην ανέγερση της εκκλησίας αναφέρει σε μια ανάρτηση βίντεο στο Facebook, "δούλευα όταν μουσουλμάνοι άντρες με σταμάτησαν να ολοκληρώσω το έργο μου. Είπαν: «Δεν μπορούμε να σας επιτρέψουμε να οικοδομήσουμε την εκκλησία γιατί όταν προσευχόμαστε, μας ενοχλεί».

"Η χριστιανική κοινότητα αγωνίζεται να οικοδομήσει μια εκκλησία στο χωριό για περίπου 20 χρόνια", δήλωσε ο Naseer, τοπικός κατηχητής, στο Διεθνές Χριστιανικό Πρόσωπο (ICC). "Είχαμε αρκετές συναντήσεις με τους τοπικούς αξιωματούχους και τη θρησκευτική ηγεσία της μουσουλμανικής κοινότητας. Δεν έχουμε δει ενθαρρυντικά αποτελέσματα".

Σύμφωνα με τον Naseer, οι τοπικοί μουσουλμάνοι έχουν πει στους χριστιανούς ότι δεν τους επιτρέπεται να χτίσουν μια εκκλησία στο χωριό επειδή το Πακιστάν είναι μια ισλαμική χώρα. Οι Μουσουλμάνοι συνέχισαν να λένε ότι οι Χριστιανοί πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με την απλή άδεια να χτίσουν τα σπίτια τους και να ζήσουν στη χώρα! Ίσως θα μπορούσε κανείς να γνωστοποιεί αυτήν την απάντηση σε Πακιστανούς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους και εγείρουν θρησκευτικές αξιώσεις στη χριστιανική δύση.

Πάνω από 50 χριστιανικές οικογένειες έχουν ζήσει στο Chak 211 / EB εδώ και δεκαετίες. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, μια χριστιανική οικογένεια έδωσε ένα κομμάτι γης στη χριστιανική ηγεσία για την κατασκευή του μοναδικού ναού του χωριού.

Σύμφωνα με τους ντόπιους χριστιανούς, η αστυνομία στηρίζει τον μουσουλμάνο γαιοκτήμονα και έχει συλλάβει οκτώ χριστιανούς. Άλλοι χριστιανοί έχουν επίσης απειληθεί αν συνεχίσουν να χτίζουν την εκκλησία. "Μουσουλμάνοι μας έχουν απειλήσει ότι εάν δεν σταματήσουμε να χτίσουμε εκκλησία, θα πυρπολήσουν τα σπίτια μας", είπε ένας τοπικός χριστιανός στο ICC.

Η Αστυνομία του Περιφερειακού Επιθεωρητή έχει προτείνει οι χριστιανοί να λάβουν γραπτή άδεια από τις αρχές για να επιλύσουν τη σύγκρουση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail