Χτίζεται παραγκούπολη μεταναστών στο Βαθύ της Σάμου μέσα στο δάσος: ανεξέλεγκτη κατάσταση, λένε οι κάτοικοι

Freepen.gr - Η δομή φιλοξενίας της Σάμου δημιουργήθηκε αρχικά για να φιλοξενεί 600 άτομα, ενώ τώρα τόσο σε αυτή όσο και στη γύρω...παραγκούπολη διαβιούν 7.000 μετανάστες που έχουν έρθει παράνομα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και την ανταποκρίτρια, Κ. Αθανασιάδη!

Όπωςαναφέρει το ρεπορτάζ, στις παράγκες ζουν περίπου 10 άνθρωποι με καταγωγή κυρίως από την Αφρική. Η παραγκούπολη που έχει στηθεί μέσα σε δασική έκταση, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό, απέχει λιγότερο από 1 χλμ από το Βαθύ και είναι χωρισμένη σε γειτονιές όπου ζουν αλλού οι Σύριοι, αλλού οι Αφγανοί και αλλού οι Αφρικανοί.

«Είμαστε 1 προς 1. Είναι πάνω από 6.500, είμαστε 7.000. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση, είναι ελεύθεροι, δε σέβονται τίποτα, δε λογαριάζουν τίποτα [...] Γίνονται φασαρίες σε καθημερινή βάση, κλοπές, μαχαιρώνονται» αναφέρουν κάτοικοι από το Βαθύ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail