Αυλαία για το κοινωνικό κράτος στη Σουηδία: Οι μετανάστες έφεραν έκρηξη των δαπανών των δήμων

Efraimstochter / pixabay
Freepen.gr - Οκτώ στους δέκα Σουηδικούς δήμους θα αναγκαστούν να πραγματοποιήσουν σοβαρές περικοπές στις τοπικές υπηρεσίες φέτος λόγω των μεταβαλλόμενων δημογραφικών στοιχείων και του κόστους των νεοαφιχθέντων μεταναστών, αναφέρει η ιστοσελίδα breitbart.com.

Ακριβώς κάτω από το ήμισυ των δήμων, 46%, μειώνουν τις παροχές στις υπηρεσίες αναπηρίας, ενώ το 50% λέει ότι θα μειώσουν τις δαπάνες στην ατομική και οικογενειακή φροντίδα για να εξοικονομήσουν χρήματα, αναφέρει ο σουηδικός τηλεοπτικός σταθμός SVT.

Ο Göran Eriksson, διευθυντής της πόλης του δήμου Bengtsfors, δήλωσε ότι ο δήμος του βασίζεται σε επιδοτήσεις και άλλα προγράμματα από την εθνική κυβέρνηση και δε θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το κόστος των κοινωνικών υπηρεσιών και της ευημερίας χωρίς αυτά.

"Είμαστε γενναιόδωροι και έχουμε δεχθεί πολλές νέες αφίξεις, αλλά βασικά είναι επίσης ένα δημογραφικό πρόβλημα. Έχουμε γηράσκοντες πληθυσμούς και ο δήμος συρρικνώνεται», είπε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι η συγχώνευση εκείνων που χειρίζονται την ενσωμάτωση των μεταναστών με αυτούς που εργάζονται στην αγορά εργασίας και την ευημερία. Η χρήση του φωτισμού του δρόμου αναμένεται να μειωθεί κατά 20% και το όργωμα του χιονιού θα λαμβάνει χώρα μόνο όταν υπάρχουν υψηλότερα επίπεδα χιονοπτώσεων από ότι στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Anders Forsberg των Moderates, τα μέτρα λιτότητας έρχονται αντί των πιθανών αυξήσεων του φόρου.

Οι βουλευτές του Bengtfors σήμαναν συναγερμό τον Αύγουστο, ισχυριζόμενοι ότι ο Δήμος αντιμετώπισε ενδεχόμενη πτώχευση λόγω της υποδοχής πάρα πολλών μεταναστών από όσους θα μπορούσε να αντέξει σε τοπικό επίπεδο.

"Οι δαπάνες σε δήμους που δέχθηκαν νέες αφίξεις συνέχισαν να είναι υψηλές ακόμη και όταν οι κυβερνητικές επιχορηγήσεις έχουν σταματήσει. Αυτό δημιουργεί μια μεγάλη αρνητική τρύπα στο δημοτικό ταμείο", δήλωσε ο Stig Bertilsson από τους Moderates.

Αρκετές άλλες τοπικές κυβερνήσεις εξέφρασαν παρόμοιες καταστάσεις όπως η Hässleholm, του οποίου ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Lars Johnsson δήλωσε ότι τουλάχιστον 100 από τους μετανάστες που ζούν στην πόλη είναι αναλφάβητοι ισχυριζόμενος ότι θα ήταν «αδύνατο» να τους βρουν μια δουλειά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail