Μέχρι και για τη μεταναστευτική πολιτική της Ιαπωνίας έχουν «άποψη» οι Γερμανοί

Μέχρι και για τη μεταναστευτική πολιτική της Ιαπωνίας έχουν «άποψη» οι Γερμανοί που πλέον λοιδορούν ανοικτά όποιον δεν υιοθετεί «πολιτική ανοικτών συνόρων» (amp.dw.com). Μιλούν για «κρυμμένο σκοτάδι», αναφερόμενοι στην πρακτική της Ιαπωνίας να θέτει υπό περιορισμό όσους έχουν κριθεί παράνομοι μετανάστες. 

Αφού οι Γερμανοί είναι τόσο πολύ υπέρ των μεταναστών, ας καταργήσουν το Δουβλίνο ΙΙ, να τους δέχονται απ’ ευθείας στη Γερμανία και να μην κάνουν «ανθρωπισμό εξ αποστάσεως».

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία όμως αντιφάσκει με τον εαυτό της αφού:
-με τη Συνθήκη Σένγκεν καταργεί τα εσωτερικά σύνορα και μιλάει μόνο για εξωτερικά τα οποία δεν προστατεύει,
-με τα Δουβλίνα 2,3 ξαναθυμάται τα εσωτερικά σύνορα για τους πρόσφυγες.

Ή θα μιλήσουν για ενιαία ευρωπαϊκή επικράτεια ή να πάψουν επίτελους να υποκρίνονται.

Και για να δοθεί ένα τέλος στην ευρωπαϊκή υποκρισία της δήθεν "ένωσης" και της δήθεν "αλληλεγγύης", η ελληνική κυβέρνηση οφείλει κάποια στιγμή να πει "κλείνω τα σύνορα ή παίρνετε πίσω το Δουβλίνο ΙΙ". Οι κεντροευρωπαίοι δεν μπορούν να παριστάνουν τους "εξ αποστάσεως ανθρωπιστές" με τις πλάτες άλλων.

Αναστάσιος Λαυρέντζος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail