Όρμπαν: προς το συμφέρον της Ουγγαρίας η Τουρκία να "απελευθερώσει" μετανάστες στη Συρία

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
Freepen.gr - Είναι προς το συμφέρον της Ουγγαρίας η Τουρκία να μεταφέρει τους μετανάστες στη Συρία αντί να τους αφήσει να πλημμυρίσουν στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο δημόσιο ραδιόφωνο.

Η Τουρκία, η οποία σήμερα φιλοξενεί περίπου τρεισήμισι εκατομμύρια μετανάστες, έχει απειλήσει αρκετούς μήνες τους τελευταίους μήνες να «ανοίξει τις πύλες» και να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με τους μετανάστες αν η ΕΕ δεν τους βοηθήσει να χειριστούν την κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξής του στο ραδιόφωνο Kossuth το πρωί της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δήλωσε ότι υπάρχουν δύο κατευθύνσεις που μπορούν να οδηγηθούν οι μετανάστες - Ευρώπη ή Συρία. Πριν μπορέσουν να σταλούν στην πατρίδα τους, η περιοχή πρέπει να σταθεροποιηθεί, συνέχισε ο Ορμπάν, προτού αναφερθεί στην ασφαλή ζώνη που σχεδιάζει να εγκαταστήσει ο Ερντογάν στη βόρεια Συρία.

Ο Ορμπάν πρόσθεσε ότι εάν η Τουρκία αποφασίσει να «ανοίξει τις πύλες στην Ευρώπη», εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες θα έμπαιναν στην Ελλάδα, προτού φτάσουν στα Βαλκάνια για να φτάσουν στο κατώφλι της ΕΕ - στα ουγγρικά και τα κροατικά σύνορα.

"Είναι βασικό συμφέρον της Ουγγαρίας να μην συμβεί κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Ορμπάν. "Ένα Röszke ήταν αρκετό", πρόσθεσε, αναφερόμενος στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν το 2015 μεταξύ των συνοριοφυλάκων και των μεταναστών που είχαν στρατοπεδεύσει στη σερβική πλευρά της διέλευσης των συνόρων στο Röszke.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail