Η κυβέρνηση γκριζοποίησε τη νησίδα Λέβιθα: Τι αποκαλύπτει η ΕΣΤΙΑ για το κέντρο μεταναστών [που δε θα γίνει]

Freepen.gr - Τα Λέβιθα είναι μια νησίδα ανατολικά της Κίναρου και δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ συμπεριλαμβανόταν στον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστού κέντρου στα πλαίσια της άποψης που διαρκώς κερδίζει έδαφος το τελευταίο διάστημα ότι οι παρανόμως εισερχόμενοι αλλοδαποί πρέπει να κατευθύνονται σε κλειστές δομές ακατοίκητων νησίδων.

Τα Λέβιθα στην απογραφή του 2001 είχαν μόλις 8 κατοίκους, ωστόσο στην επόμενη του 2011 εμφανίζονται ως ακατοίκητα. Τελικώς εξαιρέθηκαν από το σχεδιασμό σύμφωνα με την εφημερίδα για το φόβο των Τούρκων! Η Αγκυρα θεωρεί την περιοχή γκρίζα ζώνη και διεκδικεί τα Λέβιθα, είχε μάλιστα δημιουργήσει ζήτημα κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του πληρώματος του ελικοπτέρου του ΠΝ που είχε καταπέσει στην Κίναρο.

Και τι έκανε η ελληνική κυβέρνηση εκτός από τη συνήθη όπισθεν; Μη ασκώντας κυριαρχία στα Λέβιθα έστω για να δημιουργήσει κλειστή δομή μεταναστών, αποδέχεται de facto και γκριζοποιεί τη νησίδα!

Πατήστε στην εικόνα για πλήρη μεγέθυνση
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail