Το Ιράν θα χτυπήσει στόχους των ΗΠΑ οπουδήποτε σε περίπτωση πολέμου: κίνδυνος για την Ελλάδα;


Freepen.gr - Ο ταξίαρχος Abolfazl Shekarchi του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επαναστατικής του Ιράν (IRGC) δήλωσε στο Fars News Agency την προηγούμενη Κυριακή ότι η Τεχεράνη θα στοχεύσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ οπουδήποτε σε περίπτωση πολέμου.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του Ιράν σε περίπτωση πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους του, ο Shekarchi απήντησε: «Οποιοσδήποτε τόπος και οποιοδήποτε εδαφικό σημείο που θα προστατεύει τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους θα απειλείται [σε περίπτωση επιθετικότητας εναντίον του Ιράν] Η Δημοκρατία του Ιράν έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να το κάνει αυτό".

"Ακόμα κι αν μια χώρα δεν εμπλέκεται άμεσα σε έναν πιθανό πόλεμο [εναντίον του Ιράν], αλλά η επικράτειά του χρησιμοποιείται από τον εχθρό, θα θεωρούσαμε αυτήν την χώρα εχθρική και θα την αντιμετωπίσουμε σαν επιτιθέμενο", σημείωσε ο ανώτατος αξιωματικός του ιρανικού στρατού.

"Εάν ένας επιτιθέμενος διαπράξει ένα στρατηγικό λάθος, η επίθεση θα απαντηθεί με την υψηλότερη και σκληρότερη δύναμη για να το μετανιώσει [ Η απάντηση του Ιράν θα δοθεί] πάνω από μια γεωγραφική έκταση πέρα ​​από αυτό που οι κακοποιοί της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα μπορούσαν να φανταστούν» σχολίασε ο Shekarchi.

Πρόσθεσε επίσης ότι "ο εξοπλισμός ραντάρ, τα όπλα και τα συστήματα αεροπορικής άμυνας, για την πώληση των οποίων οι πόροι μουσουλμανικών χωρών και εθνών της περιοχής έχουν λεηλατηθεί, απέτυχαν οδυνηρά όταν δοκιμάστηκαν στην περίπτωση της επίθεσης των δυνάμεων της Υεμένης και της Aramco στη Σαουδικής Αραβία και ο κόσμος έφτασε να συνειδητοποιήσει την εξαιρετική αδυναμία και την ταπείνωση [των δυτικών χωρών] σε αυτόν τον τομέα".

Η προειδοποίηση-απειλή του Shekarchi μήπως πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και στην Αθήνα καθώς η χώρα έχει προσδεθεί ολοκληρωτικά στο άρμα των ΗΠΑ μετατρεπόμενη σε μια απέραντη στρατιωτική βάση; Τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι διάφορες δομές της χώρας που έχουν παραδοθεί στους Αμερικάνους χρησιμοποιηθούν σε ένα σενάριο στρατιωτικού πλήγματος στο Ιράν; Κρατήστε και την αποστροφή του ταξίαρχου ότι «Η Δημοκρατία του Ιράν έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να το κάνει αυτό» δηλαδή να πλήξει οποιοδήποτε εδαφικό σημείο που θα προστατεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail