Ιρανός αναλυτής: «Το Ισραήλ παρακολουθεί τις μυστικές επαφές Τουρκίας-Πακιστάν για την ανάπτυξη πυρηνικών και θα επιτεθεί»

Freepen.gr - Ο Ιρανός αναλυτής και ιστορικός συγγραφέας, Babak Taghvaee [ζει στη Μάλτα]  επικαλείται πηγές του στις Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις [IDF] σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά τις μυστικές συνομιλίες Τουρκίας - Πακιστάν για την αγορά και από κοινού ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Ο Babak Taghvaee καταλήγει λέγοντας ότι η Ισραηλινή Αεροπορία θα επιτεθεί για να εξαφανίσει οποιαδήποτε πυρηνική απειλή στην Τουρκία, αν χρειαστεί.



Ο Taghvaee είναι ένας αξιόπιστος αναλυτής. Εκτός τούτου όμως αρκεί να υπενθυμίσουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν σχετικά με το θέμα των πυρηνικών όπλων όπου υποστήριζε πως δεν είναι δυνατόν κάποιοι να διαθέτει τέτοιο οπλοστάσιο και σε άλλους να μην επιτρέπεται. Αξίζει να υπενθυμίσουμε επίσης τις δηλώσεις του Στρατηγού Πενταρά το περασμένο καλοκαίρι σχετικά με τον υπό κατασκευή πυρηνικό σταθμό του Ακκούγιου (διαβάστε εδώ) όπου αποκάλυπτε τη δυνατότητα απεμπλουτισμού ουρανίου μέσω της σύμβασης. Όσο για το Πακιστάν, αποτελεί ένα διαχρονικό καλό φίλο της Τουρκίας που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο και την αναγκαία τεχνογνωσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail