Καταγγελία για εγκλήματα πολέμου σε βάρος των γυναικών από την Τουρκία και τους μισθοφόρους της

Freepen.gr - Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας εξέδωσε γραπτή δήλωση σε συνδυασμό με τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών όπου καταγγέλλει την Τουρκία και τους μισθοφόρους της σε ISIS και al-Nusra για εγκλήματα πολέμου σε βάρος των γυναικών στη βόρεια και ανατολική Συρία".

Η Δημοκρατική Αυτόνομη Διοίκηση [ΔΑΔ] σημειώνει ότι επαλαμβάνονται όλα όσα είχαν ζήσει περιοχές που κάποτε κατείχε το ISIS επιβάλλοντας ξανά στις γυναίκες τον αυστηρό κώδικα ντυσίματος, την ισλαμιστική κουλτούρα, την απαγόρευση εξόδου από το σπίτι τους και το δικαίωμα στην εργασία ενώ χρησιμοποιούν όλα τα είδη εκφοβισμού, βίας και ηγεμονίας.

Η ΔΑΔ υπενθυμίζει τα εγκλήματα με τη δολοφονία της Hevrin Khalaf, τον ακρωτηριασμό της σωρού της μαχήτριας Amara και της Barin Kobani. Η ΔΑΔ ευχαρίστησε τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας να επέμβουν επειγόντως για να καταδικάσουν και να σταματήσουν την τουρκική επιθετικότητα στη βορειοανατολική Συρία.

Να θυμίσουμε επίσης την πρόσφατη καταγγελία από την κουρδική πλευρά ότι στην κατεχόμενη Σερεκανίγε οι μισθοφόροι της Αγκυρας ζητούν από τους εναπομείναντες κατοίκους τις κόρες τους για νύφες.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail