Η αμήχανη Σουηδία μπροστά σε μεγάλες πολιτικές ανατροπές ελέω μετανάστευσης

Bollman / pixabay
Freepen.gr - Την επικρατούσα κατάσταση στην πάλαι ποτέ χώρα υπόδειγμα, τη Σουηδία συζήτησαν στην εκπομπή της Τετάρτης "Εμείς οι Ελληνες" στα Παραπολιτικά FM, ο δημοσιογράφος-παραγωγός, Λάμπρος Καλαρρύτης και ο αρθρογράφος μας, Στρατής Μαζίδης. Το ευρωπαϊκό μοντέλο κοινωνικού κράτους δυσκολεύεται πλέον να βηματίσει ενώ η σουηδική κοινωνία βιώνει μουδιασμένη την αύξηση της εγκληματικότητας τα τελευταία χρόνια και μετά την αύξηση των ροών αλλοδαπών.

Η δημιουργία no-go zones, η αύξηση των βομβιστικών επιθέσεων και των ανθρωποκτονιών προβληματίζουν τους Σουηδούς αλλά όχι την ηγεσία τους με αποτέλεσμα την ανάδειξη μιας τρίτης δύναμης στα πράγματα με αντι-μεταναστευτική ατζέντα, τους Σουηδούς Δημοκράτες που πλέον προηγούνται στις δημοσκοπήσεις.

Η σημερινή κατάσταση στη Σουηδία έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τις γειτονικές της χώρες, Νορβηγία και Δανία ενώ η τελευταία έχει επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους.

Τίθεται στη συζήτηση το ερώτημα, πως αν δεν τα κατάφερε η Σουηδία να επιτύχει την ενσωμάτωση, θα το κατορθώσει η Ελλάδα; Αναλύεται το τι σημαίνει ενσωμάτωση αλλά και πόσο φιλάνθρωπο είναι να συμβάλλεις στη μετακίνηση πληθυσμών από τις πατρογονικές τους εστίες εισπράττοντας χρήματα αντί να προσφέρεις.

Ακούστε από το 46:40

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail