Αλλοδαπές σινιαρισμένες κυρίες το έπαιζαν πελάτισσες σε εμπορικά κέντρα αλλά "ψώνιζαν" κατευθείαν από τους πελάτες

Robert-Owen-Wahl / pixabay
Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα, του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από πελάτες καταστημάτων στην Βορειανατολική Αττική. 

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρωινές ώρες της 4-11-2019 στην Αγία Παρασκευή, από ειδική ομάδα αστυνομικών, δύο (2) αλλοδαπές την στιγμή που απέρριπταν πορτοφόλι το οποίο είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από πελάτη εμπορικού καταστήματος. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ακόμη αλλοδαπές ως συνεργοί τους. 

Ως προς τον τρόπο δράσης , οι ανωτέρω εισέρχονταν τις ώρες αιχμής και κατά ομάδες, σε εμπορικά καταστήματα προσποιούμενες τις πελάτισσες. Για να μην κινούν μάλιστα υποψίες, φρόντιζαν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση. 

Ακολούθως, εντόπιζαν τα θύματα τους και στη συνέχεια τα προσέγγιζαν αναλαμβάνοντας η μία εξ αυτών να αποσπά την προσοχή τους, ενώ οι υπόλοιπες με την μέθοδο του τεχνητού συνωστισμού, τους αποσπούσαν τα πορτοφόλια. 

Από την έρευνα σε δωμάτια ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • -4.060- ευρώ
  • -116- δολάρια ΗΠΑ
  • -4- πορτοφόλια
  • -2- κινητά τηλέφωνα
  • ρολόι και χρυσή βέρα
Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα στην Αγία Παρασκευή, στο Χαλάνδρι και στη Νέα Ιωνία. 

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail