"Η Σουηδία κατευθύνεται προς έναν εμφύλιο πόλεμο"

OpenClipart-Vectors / pixabay
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Scania, μιας μεγάλης εταιρείας φορτηγών στη Σουηδία, προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε έναν εμφύλιο πόλεμο εξαιτίας της ανεξέλεγκτης μαζικής μετανάστευσης από ξένους πολιτισμούς και κουλτούρες.

Παρουσίαση Freepen.gr

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Swebbtv, ο Leif Östling, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Scania και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του επιστημονικού πάρκου Södertälje, δήλωσε ότι η μαζική άφιξη των μεταναστών από ξένους πολιτισμούς που απέτυχαν να ενταχθούν στη σουηδική κοινωνία δημιούργησε μια δυνητικά βίαιη κατάσταση, αναφέρει η Fria Tider.

"Έχουμε δεχθεί μακράν πολλούς ανθρώπους από το εξωτερικό, το έχουμε κάνει. Πρέπει να θυμάστε ότι έχουμε πάρει ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και ζουν σε μια κοινωνία που αφήσαμε πριν από περίπου 100 χρόνια. Είναι η αίσθηση και η αντίληψή τους για το πώς είναι μια κοινωνία".

Οι σeξουαλικές επιθέσεις, οι βίαιες συμμορίες, οι εκρήξεις, το οργανωμένο έγκλημα και η ανεργία είναι σε επίπεδα που προηγουμένως δεν είχαν παρατηρηθεί στη Σουηδία. Δυστυχώς, αυτά τα προβλήματα έχουν παρουσιάσει αυτήν την εικόνα μετά τη μαζική εισαγωγή μεταναστών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στη συνέντευξη, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Scania υποστήριξε επίσης ότι ο στρατός, σε κάποιο σημείο, θα μπορούσε να χρειαστεί να εξουδετερώσει τις πολιτικές αναταραχές σε θύλακες μεταναστών.

Ο Östling αναφέρει την εμπειρία του με την ενσωμάτωση των μεταναστών στο χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Scania, όπου περίπου 90 από τους 100 Σομαλούς μετανάστες που προσλήφθηκαν είτε έφυγαν είτε απολύθηκαν επειδή δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους ή να συνεργαστούν με τους συναδέλφους τους.

Για τον Östling, προκειμένου να ενσωματωθούν σωστά οι μετανάστες και να αρχίσουν να λειτουργούν μέσα στη σουηδική κοινωνία, χρειάζεται μια μνημειώδης "μεταφορά γνώσης" και αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να πάρει μια γενιά για να επιτύχει.

Αν και ο Östling ελπίζει ότι τα βαθιά θέματα της Σουηδίας μπορούν να επιλυθούν σε μια δεκαετία, πιστεύει ότι εάν δε συμβεί αυτό, ο εμφύλιος πόλεμος θα μπορούσε να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail